Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Puls Grada

15 hiljada KM za kupovinu sportskih kolica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je danas ugovore sa 60 udruženja i organizacija kojima je dodijeljeno 2.200.000 KM za finansiranje projekata i programa iz oblasti socijalne zaštite, humanitarne djelatnosti i prevazilaženja problema i zadovoljavanja potreba osoba sa invaliditetom.

Šeranić je rekao da su sredstva obezbijeđena od igara na sreću, a u skladu sa Zakonom o igrama na sreću Srpske, te konkursnom procedurom i uredbom kojom su regulisani kriterijumi za raspodjelu sredstava.

Medju organizacijama kojima su dodjeljena sredstva je Košarkaški klub invalida “Vrbas”. Potpisivanju ugovora danas je prisustvovao predsjednik KKI “Vrbas” Marinko Umičević koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost Ministarstvu i resornom ministru.Sredstva od od 15.000 KM, klub koji je obilježio dvadeset godina uspješnog rada usmjeriće na kupovinu sportskih kolica, rekao je Umičević.

Žao mi je što 2020. i 2021. godine nismo mogli u punom kapacitetu da se posvetimo ovim aktivnostima. Podsjećam, 2019. godine smo uveli zakonsko pravo na ličnu invalidninu i roditelja-njegovatelja, a potom smo unaprijedili to pravo i povećali iznos, na čemu ćemo i dalje raditi – rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da sa udruženjima nastoje da naprave analizu sistema socijalne zaštite, a potom i strategiju razvoja socijalne zaštite na osnovu koje bi bili mijenjani i zakoni.

Marinko Umičević oficijelna FB stranica

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech