Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Putovanja & Zanimljivosti

Psiholog otkriva 2 laka trika – evo kako da zapamtite gde ste ostavili ključeve!

Postoji način da poboljšate pamćenje i u svakom trenutku znate gde ste ostavili ključeve, napominje psiholog Nur Mubarak.

Koliko puta vam se desilo da ste negde zaturili ili izgubili ključeve? Prevrćete celu kuću, preturate po torbama, a od njih ni traga ni glasa…

Odredite im posebno mesto u kući i na privezak okačite nešto “svetleće”, nešto što privlači bojom, kaže psiholog. Posebno mesto za ključeve, prema Mubaraku, može da bude ragasto na ulaznim vratima ili kuka koja je okačena na zidu, uz vrata i to posebno za ključeve.

“Ako nađete da ključ stoji na nekom drugom mestu, samo ga vratite. Posle nekoliko dana ćete razviti naviku i ova radnja će vam postati automastka”, objasnila je ona.

Osim toga, nastavila je psihološkinja, pomaže i da privezak bude svetlucav ili jarke nijanse – traka da bude na primer narandžaste, crvene, žute ili druge upadljive boje. A pomoći će i glomazni lanac, ističe dr Nur.

Dakle, prvo što treba da upamtite jeste da čim otključate vrata i uđete u kuću ili stan stavite ključeve na novoodređeno mesto (prethodno se zaključajte iznutra, ako vam je takođe to navika i osećate se sigurnije).

Budite uporni u nameri da ih stalno postavljate na odabrano mesto, bez obzira na to da li ste rasejani, pa završe negde gde ih ne očekujete.

Samo ponavljajte radnju i vremenom će vam postati rutina pa ćete znati gde ste ostavili ključeve, piše Mondo.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech