Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Kutak za roditelje

Imate li vi rešenje – zadatak za prvake zbunio roditelje

Zadaci iz nižih razreda osnovnih škola, osim što zadaju glavobolju mališanima, stavljaju pred rebus i odrasle, koji satima gledaju u zadatke iz srpskog i matematike, mučeći se da ih reše. Ovaj zadatak za prvake zbunio je roditelje!

Na društvenim mrežama pojavila se slika jednog zadatka iz Srbije koji je stvorio konfuziju. Ovaj zadatak za prvake zbunio je mnoge đake i roditelje.

Naime, kako se navodi u opisu slike, zadatak je namenjen đacima prvacima, a mnogi odrasli ne umeju da ga reše, odnosno da nacrtaju ono što se traži, što je priznao i jedan roditelj na Tviteru.

Da je situacija kod rešavanja bila teška, svedoči i tvit jedne mame, koja je pre slike zadatka napisala: “Da li neko zna da reši ovaj zadatak? Namenjen je đacima prvacima, a ni mi roditelji ne znamo odgovor.”

“Nacrtaj mamu, tatu i dečaka, tako da sa mamine leve strane stoji tata, a sa tatine desne strane stoji dečak i sa dečakove leve strane stoji mama”, napisala je jedna majka na Tviteru.

Jedno od ponuđenih rešenja bilo je da su poređani u krug, dok je drugo glasilo da su svi poređani u rasporedu dečak, mama, tata, piše CdM.

Da li vi imate rešenje ove mozgalice za mališane?

IZVOR: cdm.me

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech