Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Sport

Banja Luka domaćin Balkanskog prvenstva za odbojkašice

Banja Luka je domaćin Balkanskog prvenstva za odbojkašice u organizaciji UOK Banjaluka Volley, koje će u našem gradu biti održano u periodu od 21. do 25. septembra.

Ovo prestižno takmičenje, na kojem učestvuju odbojkašice iz Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske otvorio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu u naš grad i poželio im uspjeh na takmičenju.

– Banja Luka je opredijeljena da ulaže u sport i u proteklom periodu obezbijedili smo rekordnu podršku kroz ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture, kroz podršku sportistima i sportskim kolektivima, ali i kroz nove olakšice koje će olakšati funkcionisanje sportskih klubova. Na ovaj način težimo da unaprijedimo sport u našem gradu i takva praksa će biti nastavljena i u narednom periodu – poručio je gradonačelnik.

Inače, Balkansko prvenstvo za odbojkašice je takmičenje koje se organizuje svake godine pod patronatom Balkanske odbojkaške asocijacije, a Banja Luka je dobila domaćinstvo ovog prestižnog turnira ispred Atine, Beograda, Ankare i Bukurešta.

Ove godine, pored domaćina učestvuju još četiri ekipe i to PTT Spor Ankara, Dinamo Bukurešt, Rabotnički Skopje i Partizan Beograd.

Raspored utakmica možete da pogledate OVDJE.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech