Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Puls Grada

Jesenja bajka u Parku „Petar Kočić“: Proglašeni kralj i kraljica jeseni

Povodom Jesenjeg festivala cvijeća i plodova naši mališani obučeni u šarene kostime priredili su u Parku „Petar Kočić“ pravu jesenju bajku.

Među mnoštvom prekrasnih kostima, održan je izbor za kralja i kraljicu jeseni, te je dodijeljena nagrada za najkreativniju jesenju masku.

Laskavu titulu kralja jeseni ponio je dječak Vihor Adamov, dok je za kraljicu jeseni proglašena djevojčica Nikolina Ćorak. Nagrada za najkreativniju jesenju masku dodijeljena je grupi „Šarena jesen“ iz vrtića „Miki Maus“.

Krune, a potom i nagrade ovogodišnjim pobjednicima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naša ideja je da oživimo svako godišnje doba u našem gradu. Poslije sjajne Banjalučke zime, bogatog Banjalučkog proljeća, a potom i ljeta, sada dočekujemo i jesen. Jesenji festival okupio je preko 30 izlagača cvijeća i plodova na čiju inicijativu smo ovo i pokrenuli- poručio je gradonačelnik, te dodao da su posebnu čar ovom događaju dali naši mališani koju su svojim šarenim kostimima priredili pravu jesenju bajku.

Koordinator Festivala Sanja Mataruga istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što je odziv na ovaj festival veći, jer je ovo prilika da ljudi prezentuju svoj trud i rad, ali i istovremeno, kako je rekla, na ovaj način podstičemo i druge sugrađane da uljepšavanjem svog prostora uljepšaju svoj grad.

-Zahvaljujemo se Gradu Banjoj Luci na ovakvom jednom događaju, koji je upriličen za naše mališane jer sam sigurna da će ova današnja radost zasigurno ostaviti tragu u njihovom djetinjstvu i odrastanju – poručila je Dragana Ciganović, koordinator vrtića Anđeo.

Podsjećamo, Jesenji festival cvijeća i plodova otvoren je za posjetioce danas do 19.00 časova, a sutra od 10. do 17.00 časova.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech