Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Kultura & Obrazovanje

Konkurs za srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola otvoren je do 3. oktobra.

Srednjoškolci mogu konkurisati za stipendiju po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Nakon 15 godina, od ove godine stipendije su uvećane, a za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

Tako će visina stipendije u školskoj 2022/23. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznositi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM.

Podsjećamo da su deficitarna zanimanja za ovu školsku godinu za učenike srednjih škola su: Geodezija i građevinarstvo – kamenorezač-keramičar; Geodezija i građevinarstvo – izvršilac radova na saobraćajnicama;  Poljoprivreda i prerada hrane – mesar i Ugostiteljstvo i turizam – konobar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Konkurs preuzmite OVDJE.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech