Četvrtak, 30. Marta 2023.
Kutak za roditelje

„Lea i njen dijabetes“ u Domu omladine

U susret plavom novembru, a u okviru sedmice obilježavanja „Nedjelje djeteta“, Udruženje osoba oboljelih od dijabetesa “DiabetNo1” uz podršku kompanija Rosch i Medicom organizuje promociju slikovnice “Lea i njen dijabetes”, koja će biti održana 6. oktobra  u Domu omladine sa početkom u 19.00 časova.

– Slikovnica je namijenjena mlađoj djeci oboljeloj od dijabetesa tip 1, a njen cilj je da se ohrabri djecu i pokaže im da nisu sama u njihovoj borbi sa dijabetesom. Takođe je namijenjena i drugoj djeci kako bi se upoznala sa problemima dijabetesa kao nepredvidive bolesti, i da znaju prepoznati i pomoći svome drugaru ili drugarici koji boluju od ove bolesti – poručuju iz ovog udruženja.

Kako su pojasnili, Lea, autorica slikovnice koja i sama boluje od dijabetesa tip 1, je upravo kroz slikovnicu ukratko objasnila šta je dijabetes, koji su to znakovi niskog i visokog šećera, kao i situacije kojima pokazauje djeci da i ona mogu biti vesela, tužna, uplašena, ali da ih to ne sprečava da budu kao i sva ostala djeca.

Iz Udruženja navode da su na promociju pozvani drugari, rodbina i svi ostali koji ne boluju od ove podmukle bolesti, da im daju daju svoju podršku i kažu da nisu sami, i da su dio njihovog života.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech