Petak, 31. Marta 2023.
Sport

Srbija je ODBOJKAŠKA VELESILA! Odbojkašice su “pokorile svet”, ali i učinile što niko nije

Srbija je definitivno zemlja odbojke, videlo se i na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je dominantno stigla do zlatne medalje. Doduše, na papiru da, da ne zaboravimo Poljsku u četvrtfinalu i kako je lako moglo da se desi nešto drugo, što srećom nije.

Ovaj nakaradni sistem FIVB naterao nas je da odigramo pet utakmica u prvoj grupnoj fazi, pa još četiri u drugoj grupnoj fazi, pa četvrtfinale protiv domaćina i za manje od 24 sata polufinale protiv olimpijskih šampionki u sredu, da bi finale na programu bilo u subotu.

FIBA se ne bi postidela kako FIVB ume da napravi tako neku glupost. Ali, to sada nije tema. Drugi put.

Do trofeja je Srbija došla sa samo pet izgubljenih setova što je rekord, a samo su još Ruskinje do finala stigle sa pet izgubljenih setova 2010. i postale šampionke planete pošto su u finalu izgubile još dva od Brazila.

Srbija je dva seta izgubila u drugom kolu protiv Bugarske, dva seta u četvrtfinalu protiv Poljske i jedan protiv SAD u polufinalu.

Što se tiče pomenute Rusije, ona je 2010. protutnjala kroz grupu sa pet pobeda i tri izgubljena seta, kroz drugu fazu je prošla sa četiri pobede i jednim izgubljenim setom, a zatim su u polufinalu savladale Sjedinjene Američke Države sa 3:1 i do finala stigle sa takođe pet izgubljenih setova.

Za razliku od Ruskinja, Srbija je finale pobedila bez izgubljenog seta i napravila nezapamćen uspeh.

Izvor: https://sportal.blic.rs/

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech