Petak, 31. Marta 2023.
Sport

Više od 500 učesnika na 10. Međunarodnom karate kupu u organizaciji KK „Energija“

U Banjoj Luci, u Sportskom centru „Borik“ trenutno se održava deseti po redu Međunarodni karate kup „Grave – energija“,  u organizaciji karate kluba „Energija“.

Riječ je o turniru, koji je već postao tradicionalan, a koji je ove godine okupio oko 600 učesnika iz raznih zemalja.

Otvaranju turnira prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić Banjac koja je poručila kako je Grad ponosan na ovaj karate kup koji godinama okuplja najbolje karatiste iz naše zemlje i regiona.

-Na ovom kupu učestvuje više stotina takmičara, kako iz naše zemlje tako i iz regiona, ali i Evrope. Ovo je jedan veliki, sportski događaj po kojem je Banja Luka poznata, ali je i vrlo značajan turistički događaj, jer naš grad bude posjećen od strane nekoliko stotina takmičara, koji imaju priliku da se upoznaju sa svim onim što Banja Luka nudi. Grad podržava ovaj događaj, kao i do sada. Naša podrška će da se nastavi, a koristim ovu priliku da čestitam Karate klubu „Energija“ na sjajnoj organizaciji, da svim takmičarima poželim sreću i da im poručim da su oni već pobjednici – rekla je savjetnica gradonačelnika.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog turnira, te finansijski podržava ovaj sportski kolektiv. Ovom prilikom Gradu i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću uručena je zahvalnica, koju je preuzela savjetnica Savić – Banjac.

Pored toga, Grad Banja Luka je obezbijedio i sredstva za troškove odlaska i učešća takmičara Karate kluba „Energija“ na međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su Balkansko prvenstvo za djecu, Balkansko prvenstvo za djecu – Srbija; Evropsko prvenstvo za seniore – Turska; Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U23 – Crna Gora; Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U23 – Češka; Liga mladih – Hrvatska; Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U23 – Italija.

Pored toga, karatisti Karate Kluba „Energija“, redovno nastupaju za reprezentaciju BiH na međunarodnim karate takmičenjima, gdje ostvaruju zapažene rezultate, te su isti nosili titule najuspješnijih sportskih organizacija i sportista u Izboru najuspješnijih sportskih organizacija i sportista Grada Banja Luka.

Zbog ostavarenih rezultata članovi Karate kluba „Energija“ kategorisani su sportisti, te su sportski su stipedinsti Grada Banja Luke.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech