Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Auto Moto & Hi Tech

Instagram konačno prilagođava svoj prikaz i za ekrane računara

Instagram konstantno razvija nove opcije i nadograđuje postojeće kako bi poboljšao iskustvo korišćenja za skoro dvije milijarde svojih korisnika.

Ponekad te promjene i testovi ne prođu dobro kao nedavna promjena algoritma kojom su htjeli da Instagram načine što sličnijim TikToku. Korisnici su im na to pokazali palac dole jer nisu hteli da mreža koju godinama koriste postane kopija TikToka.

Ali sigurno je da će korisnici biti zadovoljni novostima koje im ta društvena mreža sada priprema, a koje je najavio njen prvi čovjek Adam Moseri. Prvi takav novitet pozdraviće profesionalni korisnici i influenseri koji objavljuju više fotografija i videa dnevno, koje moraju unaprijed da pripreme za objavu.

Trenutno se za takvo zakazivanje objava koriste alati trećih strana ili Metin Business Suite, ali Instagram će sada omogućiti zakazivanje objava direktno iz aplikacije.

Naime, predstavili su posebnu alatku u okviru same aplikacije putem kojeg će kompanije i kreatori sadržaja moći da zakažu vrijeme objave direktno iz Instagrama na svojim mobilnim uređajima.

Drugi novitet je promjena interfejsa na veb verziji Instagrama, koju će svakako pozdraviti svi korisnici ove mreže koji često pregledaju objave na svojim računarima.

Te promjene konačno će iskoristiti sve prednosti koje pruža veći ekran, tako da Instagram za veb više neće izgledati samo kao umanjena verzija ove mreže za pametne telefone.

Ova verzija je, kako je rekao Moseri, “čistija, brža i jednostavnija za korišćenje” pa se na njoj opcije kao što su Home, Search, Explore, poruke i druge prikazuju s lijeve strane ekrana.

Pri vrhu ekrana sada se prikazuje Story sadržaj, dok su opcije poput profila, prijedloga itd. postavljene na desnu stranu ekrana. Prilikom navigacije veb verzijom ove mreže, sve vrijeme se prikazuju opcije na lijevoj strani ekrana, tako da je korišćenje Instagrama na računarima brže, jednostavnije i preglednije.

(b92)

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech