Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Auto Moto & Hi Tech Kultura & Obrazovanje

„Mirka“ učila osnovce o pravilima ponašanja u saobraćaju

Edukativna predstava iz oblasti saobraćaja „Mirka“ kojoj su prisustvovali učenici osnovnih škola „Branko Ćopić“, Vuk Stefanović Karadžić“, „Jovan Cvijić“ i „Branislav Nušić“ održana je u Domu omladine.

– Grad veoma uspješno sarađuje sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske i u tom pogledu tokom cijele godine, a posebno pred početak školske godine sprovodi niz aktivnosti usmjerenih na edukaciju djece u saobraćaju. Interaktivna predstava „Mirka“ zapravo je prilika da djeca ranog školskog uzrasta na jedan zabavan način nauče pravila ponašanja u saobraćaju   – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović  kazao je da  je predstava „Mirka“ do sada izvedena preko 100 puta.

– Predstava je za uzrast učenika djece ranog školskog uzrasta i daje odlične rezultate. S obzirom na to da djeca kroz školski nastavni plan i program ne dobijaju dovoljno znanja i prakse iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, ova predstava je način da se na jedan interesantan i edukativan način steknu znanja – naveo je on.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech