Petak, 31. Marta 2023.
Ljepota & Zdravlje

Kako da ostanete zdravi ako sjedite 8 sati?

Sedenje ispred računara osam sati dnevno, pet dana u nedelji ima veliki uticaj na vaše zdravlje. Rad u kancelariji od devet do pet može biti stresan i iscrpljujuć, ali to ne znači da treba da zanemarite svoje zdravlje.

Malim promenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete da steknete dobre navike.

Evo nekih saveta kako da ostanete zdravi:

Doručkujte

Ako započnete svoj dan zdravim doručkom, osećaćete se bolje tokom celog dana. Verovatno je primamljivo da uzmete kafu usput do kancelarije, eventualno neki kroasan, ali morate da isplanirate vreme za pravi doručak. Ako ne doručkujete redovno, osećaćete se umorno, bićete neraspoloženi i dekoncentrisani.

Da biste bili zdravi, pijte dosta vode

Ako ste žedni, osećaćete se umorno. Mnogi od nas često greše i žeđ zamenjuju glađu. Umesto što ćete posegnuti za kafom ili krofnom, probajte da pijete po čašu vode na svakih pola sata. Ako ste ipak gladni i nakon što ste popili vodu, jedite voće, orahe, bademe, lešnike…

Sedite pravo

Kada sedite po ceo dan vrlo je lako da iskrivite i vrat i kičmu. Ako vas često bole leđa i vrat, onda verovatno ne sedite lepo. Ekran treba da bude u nivou vaših očiju kako biste sedeli pravo.

 

Da biste bili zdravi, krećite se

Ako ste neko ko se ne pomera od stola ceo dan, onda će vas verovatno sve boleti nakon dužeg vremenskog perioda. Ako nemate vremena da odete do teretane posle posla, prošetajte kada pravite pauzu, izbegavajte lift, uvek idite stepenicama i ustanite s vremena na vreme, bar po užinu.

Ručajte van kancelarije

Lako vas zanese količina posla i onda preskočite ručak. Ali nemojte to da radite. Time što ćete izaći iz kancelarije i otići na ručak pravite i fizičku pauzu i pauzu za um. Veoma je važno da ne jedete za vašim stolom.

Izvor: BIZLife

Foto: Unsplash

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech