Petak, 31. Marta 2023.
Puls Grada

RHMZ: Upozorenje na olujni vjetar i obilnije padavine tokom vikenda

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske obavještava da se od 18. do 20. novembra očekuje nestabilno vrijeme, uz obilnije padavine, jak, ponegdje i olujni vjetar.

– U subotu uveče i u noći ka nedjelji očekuje se naglo zahlađenje i kiša će u brdsko-planiskim predjelima preći u snijeg. Najviše padavina se očekuje u Hercegovini: od 100 do 120 mm kiše i na zapadu od 50 do 80 mm. Zbog obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu moguć je porast bujičnih vodotoka – navedeno je u saopštenju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dodaju da se u petak 18. novembra u Hercegovini i na zapadu očekuje od 20 do 40 mm kiše, na istoku manja količina padavina. Udari vjetra u Hercegovini i u višim predjelima Krajine od 40 do 70 km/h. Uveče i tokom noći kiša prestaje.

U subotu 19. novembra prognoziraju nove jače padavine prvo u Hercegovini, a tokom dana jaka kiša u svim predjelima.

-Očekuje se 20 do 40 mm kiše, u Hercegovini od 40 do 60 mm kiše, lokalno i preko 80 mm kiše. U subotu uveče i u noći ka nedjelji očekuje se naglo zahlađenje i kiša će u brdsko-planiskim predjelima preći u snijeg. U Hercegovini će biti i vjetrovito uz udare vjetra preko 70 km/h – navedeno je u meteorološkom biltenu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech