Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Gastro

JAJA NA OKO PO SAVRŠENOM RECEPTU ČUVENOG KUVARA: Da li ste ikada probali ovakav doručak?

Čuveni kuvar Gordon Remzi nagrađen je sa 12 Mišelinovih zvezdica za svoje restorane koje ima širom sveta. Umeće i veštinu kuvanja otkrio je i putem brojnih emisija, a ekspanzija društvenih mreža ide mu u korist kako bi dodatno podigao popularnost.

Remzi tako na svom TikTok nalogu deli savete kako da kuvate kao profesionalac. Ma koliko komplikovano delovali neki recepti, ključ je zapravo u tome da znate na koji način da uparite određene sastojke i začine. On to odlično radi, te i od najklasičnijih jela napravi obrok kom ne možete odoleti. Nedavno je sa svojim brojnim pratiocima podelio savet o prženju jaja. Deluje kao najjednostavnije jelo, zar ne? Ipak, uz mali trik veštog kuvara ono može da dobije potpuno novi ukus.

Počnite sa malo maslinovog ulja koje ćete staviti u tiganj – istakao je Remzi, a potom tiganj sklonio sa šporeta.

Naredni korak podrazumeva razbijanje jaja u tiganj. Čuveni kuvar zatim je dodao malo soli i bibera, a potom posudu vratio na šporet i pojačao temperaturu ringle. Kada su jaja bila do pola gotova, Gordon je dodao komadiće putera oko ivice tiganja.

Stavite samo malo putera sa strane i videćete kako jaje počinje da raste i pravi penicu. Upravo ona se na taj način lepo obavije oko žumanceta jaja i da mu poseban šmek – savetuje Remzi koji je potom svom ukusnom jelu, koje se savetuje za doručak, dodao i malo mladog luka i čilija.

Kao savet da potpunu punoću ukusa, poznati kuvar kaže da jaja možete staviti tost ili na parče avokada. Sve zavisi od toga kako ko više voli.

@gordonramsayofficial

#duet with @syllygirl I’ve seen some crazy things but this #burger takes the cake….#ramsayreacts #tiktokcooks

♬ original sound – Sylvia Ferreira

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech