Utorak, 31. Januara 2023.
Preduzetništvo

S ovim trikovima odlazak na posao će biti lakši i u hladnim i mračnim jutrima

Ko još voli hladna i mračna jutra? Odlazak na posao se u zimskim danima, kada je vani hladno i mračno, čini se težim, ali obaveze ne pitaju. Kako biste što lakše prebrodili taj jaz između toplog kreveta i pogleda kroz prozor, ovo su savjeti koje pod svaku cijenu morate razmotriti.

Odmah popijte čašu vode

Kažu da ćete ujutro prirodno osjetiti žeđ, čak i ako niste žedni. Zato, čim ustanete, otiđite u kuhinju i popijte veliku čašu vode. To će vašem tijelu biti znak za buđenje, čak i prije nego odete u kupatilo.

Ni pod koju cijenu ne odlažite alarm

Svakako pokušajte iskorijeniti naviku odgađanja alarma, a razlog za to je jasan – to je loša navika koja samo pet minuta zna pretvoriti u 45 minuta. To na kraju izaziva stres, kašnjenje od ranog jutra. Stvorite rutinu ranijeg lijeganja i lakšeg buđenja koja će vam omogućiti lakši ulazak u novi dan.

Idite odmah pod tuš

Promjena temperature će ubrzati cirkulaciju i mnogo lakše ćete se razbuditi. Nemojte namještati previsoku temperaturu vode, a takođe se nemojte tuširati ni predugo –  to može vašu kožu učiniti suhom, crvenom i iritiranom.

Napravite vježbe istezanja

To ne znači da ćete samim izlaskom iz kreveta početi vježbati jer to može biti šok za organizam. Međutim, razmislite da ih u nekom trenutku ipak napravite jer će se na taj način tijelo početi buditi, krv će cirkulirati po cijelom tijelu i dovesti kisik u mozak. Prostirku za vježbanje možete staviti odmah pored kreveta, što će vas motivisati da to napravite kao jedan od jutarnjih rituala.

Pripremite naveče spisak obveza za taj dan

Biće vam mnogo lakše ustati ujutro ako ste negdje zapisali što sve tog dana trebate uraditi, naročito ako je u pitanju dan pun obveza i aktivnosti. To će vas motivisati da ustanete čim otvorite oči jer ćete znati da nemate vremena za ljenčarenje i dangubljenje u krevetu, piše City Magazine.

-studentski.hr

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech