Srijeda, 29. Marta 2023.
Putovanja & Zanimljivosti

Zaboravite na negativne misli – ako želite da privučete novac, izbegavajte ove reči!

Pozitivne misli vode do pozitivnih promena na svim aspektima života, od ljubavi i zdravlja, do novca i profesionalnog razvoja. Kada verujemo da će biti dobro, zaista tako i bude. Ako želite da privučete novac, izbegavajte ove reči!

Suprotno, negativne misli su sabotirajuće, predstavljaju blokadu koja nam ne dozvoljava da ispunimo željeno. Ovo se posebno odnosi na novac, jer često baš kada je reč o finansijama usvojimo puno negativnih obrazaca još tokom odrastanja.

Da li vi sami blokirate priliku da pređete na novi nivo blagostanja? Vera Bokareva, autorka knjige “Bogatiji po sopstvenoj volji”, ističe da sledećih 7 rečenica ne dozvoljavaju da imate više novca – izbegavajte da ih govorite, kako naglas, tako i u mislima:

1. “Novac nije za mene, jer samo prevaranti mogu biti bogati.”

2. “Ne zaslužujem novac, bogati ljudi imaju nešto posebno, ali ja ne.”

3. “Sve što zaradim odmah potrošim, velika količina novca me menja kao osobu.”

4. “Ne volim da pričam o novcu. Neprijatno mi je da razgovaram o tome.”

5. “Ja ništa ne odlučujem, ja sam žrtva okolnosti.”

6. “Svi žive ovako i moji roditelji su se tako snalazili, pa mogu i ja.”

Sve navedene rečenice su negativna uverenja koja vas dabotiraju, bude nisko samopouzdanje i podstiču da “bežite” od novca. Sve dok izbegavate novac, smatrate da je to nešto prljavo što će vas pokvariti, uništiti odnose i prilagođavate se materijalnoj situaciji koja vam ne odgovara, ali imate strah od promene, teško ćete privući novac.

Promenite perspektivu jer se sa njom može i puno toga u vašem životu promeniti, pa tako i novčana situacija, piše Novosti Magazin.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech