Srijeda, 29. Marta 2023.
Gastro

Savršeni ručak iz rerne – isprobala sam popularni recept sa interneta

Kako često znamo pročitati obećavajuće naslove u receptima poput “oduševićete se ovim jelom…” odlučila sam da isprobam prvi recept na koji naiđem i nekako spontano sam pomislila da bi bilo lijepo napraviti iskrenu recenziju ili u narodu poznato “evo kako je meni ispalo”.

U pretraživač sam ukucala pojam “ručak” i prvo jelo koje mi je “iskočilo” je bilo baš ono o čemu sam razmišljala da bi bilo dobro da se napravi, a nisam znala kako. Odlično, olakšan mi je posao.
Proučila sam recept, napravila spisak za kupovinu i otišla mirno u snove.
Sutradan pošto sam nabavila sve namirnice, krenula sam u avanturu kuvanja po receptu sa interneta, jer dobro znamo da nam ne uspije baš uvijek od prve.
Da ne dužim, u pitanju je neka vrsta složenca, nešto poput musake, ali malo drugačije.
Za divno čudo, priprema je bila stvarno jednostavna.
Propržila sam slaninu, meso, povrće. Krompir je bio već skuvan, pa sam onda sve to poređala u tepsiju i gledala da se bar približno držim recepta i omjera. Jedino što me je zbunjivalo, bilo je to kako i koliko da posolim, jer je i sir koji se dodaje sam po sebi slan.
Sve sam tako lijepo pripremila i stavila u rernu da se zapeče. Kada je prošlo dvadesetak minuta na gotovo jelo sam stavila onu hrskavu slaninu sa početka priče i peršun. Pošto uvijek volim da jelo ima i neki moj pečat, dodala sam i malo bosiljka.

A onda je na red došao trenutak istine, da se proba da li je jelo zaista tako ukusno kao što se moglo naslutiti iz recepta.
Sjećate se da sam spominjala kako ne znam hoću li znati dobro da posolim? E, pa ispostavilo se da je to bila prva mana koju sam primjetila, ali to nije do recepta, to je do kuvara. Ako zanemarimo taj minus, opšti utisak je da je jelo fino, ali mu fali “ono nešto”, možda koji začin više. Ili je problem u mojim očekivanjima? Mislila sam da će ukusi biti nekako izražajniji, baš zbog svih namirnica a na kraju smo dobili jedno “blago” jelo. Ono što je donekle spasilo stvar je ona hrskava slanina. Ako me neko pita koju ocjenu bi dala ovom jelu, rekla bi da je to jedna jaka četvorka. Ove manjkavosti ćemo pripisati mom kulinarskom neiskustvu. A ako vas zanima da li ću ponovo praviti ovo jelo, da, vjerovatno hoću.
Ako i vi želite da probate nešto malo drugačije evo i recepta. Prijatno!

Ines Erceg

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech