Petak, 31. Marta 2023.
Putovanja & Zanimljivosti

Sedam najboljih načina za lagano putovanje

Sve više torbi se gubi, zabacuje ili kasni na aerodromu. Bilo da je to zbog neefikasnosti ili nedostatka radnika, više pojedinaca se osjeća nervozno zbog provjeravanja torbe.

 

Zbog neizvjesnosti koju ovo stvara, važno je naučiti umjetnost pakovanja. Postoji 7 stvari koje možete da počnete da primjenjujete kako biste lakše pakovanje učinili stvarnošću kako biste sve svoje potrebe mogli da uklopite u svoj ručni prtljag.

1. Koristite organizere za pakovanje

Nema ništa više frustrirajuće od otvaranja kofera u zbrkanom neredu jer ste samo pokušavali da sve stavite unutra. Korišćenjem organizera za pakovanje u koferu nestaje gužve i lakše je održavati svoj mali kofer/ranca organizovanim. U kombinaciji sa korišćenjem organizera za pakovanje, motanje vaše odjeće vam omogućava da više stane u vaše organizere za pakovanje i da brzo vidite svoje odjevne predmete.

2. Kombinujte i uskladite planiranu odjeću

Za neke ovo može biti teško za implementaciju, ali ako unaprijed planirate svoju odjeću, moći ćete da eliminišete višak. Prekomjerno pakovanje ili pakovanje odjeće za svaki slučaj uvijek garantuje da nećete moći da stavite svoje stvari u ručni prtljag. Takođe je od vitalnog značaja da koristite odjeću koju možete kombinovati i kombinovati jedno sa drugim.

Ovo izgleda kao da uzmete pravih 8 komada odjeće i napravite 25 različitih odjevnih predmeta sa njima. Uvijek razmišljajte o višenamenskim komadima i imajte šemu boja koja se lako može uskladiti sa različitim odjevnim predmetima. Ova ideja višenamenskih komada takođe se proteže i na nakit. Kada putujete, najbolje je svesti nakit na minimum. Jedan od najsvestranijih komada nakita su dijamantske minđuše, koje se dobro uklapaju u svaku priliku, kako ležernu, tako i svečanu.

3. Koristeći pravi ručni prtljag

Kada nosite samo ručni prtljag, važno je uzeti u obzir pravila i propise avio-kompanije u pogledu veličine i težine torbe. Nažalost, ovo se može razlikovati od jedne do druge avio-kompanije, tako da je važno da se obratite TSA-u i vašoj avio-kompaniji za smjernice. Još jedno važno pitanje je lakoća transporta. Za mnoge pojedince preferiraju tipičan kofer na točkovima. Iako ovi koferi mogu biti zgodni na aerodromu, van aerodroma njima nije tako lako manevrisati. Možda bi bilo vrijedno razmisliti o ulaganju u dobar ranac, koji vam omogućava veću fleksibilnost na putovanjima.

4. Pakujte manje

Da biste smanjili količinu prostora koji koristite u svom rancu/ručnom prtljagu, trebalo bi da razmislite o nošenju glomaznih predmeta. Planirate hladnu klimu? Obuci kaput. Ovo će vam omogućiti da koristite manje prostora za prtljag. Još jedan glomazan predmet koji treba uzeti u obzir su vaše čizme. Avio-kompanije neće dovoditi u pitanje vaš izbor odjeće, već samo vaš prtljag.

5. Toaletne potrepštine

Kada su u pitanju savjeti za pakovanje, razmislite o tome da ostavite nepotrebne toaletne potrepštine kod kuće i neka bude jednostavno. Obično ne morate da nosite fen za kosu, a mogli biste da izbjegnete peglu za kosu i druge alate za kosu. Pošto nećete da provjeravate torbu, takođe je važno da imate predmete veličine za putovanje, jer TSA postavlja ograničenja na tečnost koju možete da imate. Pored toga, preskočite glomaznu torbu sa toaletnim priborom i spakujte svoje toaletne potrepštine u prozirnu torbu, što će učiniti prolazak kroz TSA lakšim.

6. Razmotrite opcije pranja

Prije putovanja, važno je da provjerite svoju destinaciju i utvrdite da li ćete imati pristup mašini za pranje veša. Naročito ako idete na duže putovanje, pristup mašini za pranje veša značajno će smanjiti vašu potrebu za previše odjeće. Neki hoteli će imati pristup ili usluge pranja veša.

7. Trikovi za djecu/bebe

Kada putujete sa djecom ili bebama, teško je ograničiti stvari koje treba da ponesete. Preuzimanje/dostava narudžbine je idealno za ove situacije. Odlazak bilo gdje bez grickalica ili pelena i maramica nije opcija, ali pakovanje dovoljno za dan putovanja i naručivanje da se ostatak preuzme/isporuči kada stignete na odredište značajno smanjuje količinu u vašem prtljagu.

Zaključak

Primjenjujući ove savjete kada se pakujete za putovanje, moći ćete da smanjite količinu prtljaga koji ponesete. Ovo čini vjerovatnije da ćete moći da stavite sve što vam je potrebno za vaše putovanje u ručni prtljag i eliminišete rizik od gubitka prtljaga na aerodromu.

manager.ba

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech