Utorak, 31. Januara 2023.
Auto Moto & Hi Tech

Najmoćniji serijski pikap kamionet ima novo specijalno izdanje

​Ram 1500 TRX nam je sigurno svima poznat čak i ako detaljno ne pratite tržište pikap kamioneta.

Kako i ne bi bio. “T-Rex” (da, zaista mu je takav nadimak) pruža 6,2-litarski motor “Hellcat” i u kombinaciji sa kompresorom razvija čak 702 konjske snage.

To je za svega dva “grla” više nego novi Ford F-150 Raptor R, ali opet dovoljno da se pohvali titulom najmoćnijeg pikap kamioneta ikada napravljenog. Potrebno mu je samo 3,7 sekundi da ubrza iz mirovanja do 100 km/h, što je ne samo tako davno bilo u samom rangu sa najbržim egzoticima na svetu.

Hellcat odbrojava svoje posljednje dane i otići će u istoriju sa većim kultnim statusom nego bilo koji drugi američki motor. Iz tog razloga, korporaciji Chrysler je u interesu da predstavi što više specijalnih izdanja prije nego što ode u penziju na kraju 2024. godine. Jedno od njih se zove Havoc Edition i ne donosi baš toliko izmjena da se opravda velika cijena.

Ram trenutno nudi samo jednu kombinaciju gdje je cijelo vozilo ofarbano u jednu boju i to je crna. Ostale ponude se zasnivaju na dvije boje, a upravo će Havoc Edition donijeti novu takozvanu “Baja” žutu boju.

Veoma je slična ranijem izdanju pod imenom Ignite Edition, iako nas Ram ubjeđuje da nije baš tako i da je “Baja” potražila inspiraciju u sunčanim plažama istoimene pustinje u Meksiku.

Havoc stiže sa standardnim paketom “Level 2”, za koga je do sada bilo potrebno doplatiti, ali na ovoj konfiguraciji je dio opreme.

Odlikuju ga 18-inčne felne, grafike na pikolici, zaštita sa unutrašnje strane prikolice, panoramski šiber i stepenica za lakši prilaz teretu.

Enterijer je dobio dijelove kožnih sjedišta i napucan je opremom, ali nema baš ništa što već nismo mogli da dobijemo na TRX-u. To znači da na kraju dana Havoc nam ne donosi baš ništa novo osim nove boje koja je već slična onoj viđenoj u prošlosti.

Možda najveći problem ovog vozila je njegova cijena. Iznosi čak 106.445 dolara, što je za 10.295 “zelembaća” više u poređenju sa svakim drugim TRX-om sa istom opremom.

Takođe je za oko 20 hiljada najmanjih zelenih novčanica više od baznog TRX-a, ali ne sumnjamo da će svaki primjerak biti rasprodat preko noći.

Nije nam poznato koliko jedinica će napustiti fabriku, a američki proizvođač vozila je u prošlosti oganičavao proizvodnju na manje od hiljadu jedinica.

Ne sumnjamo da je T-Rex zaista fantastičan model, ali toliko naplaćivanje za boju postaje pomalo smiješno.

Izvor: AutoRepublika / nezavisne

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech