Petak, 29. Septembra 2023.
Dom & Enterijer

Uredite vaš dom po najnovijim trendovima: Ove nijanse dobijaju svojih “5 minuta slave” u 2023. godini

Ako je 2022. bila usredsređena na umirujuće, zelene nijanse, 2023. će biti godina toplih, okrepljujućih boja.

Pošto je Nova godina (kako se to kaže) pred vratima, ostalo je svega dva mjeseca stare, vrijeme je da počnemo da razmišljamo o novim trendovima koji nas očekuju u 2023. kada je u pitanju enterijer.

Prema mišljenjima dizajnera enterijera možemo da očekujemo mnogo zemljanih tonova, toplih neutralnih, ružičastih nijansi i više eksperimentisanja sa bogatim, tamnim akcentima i sjajem boja.

Topli zemljani tonovi bili su u samom vrhu boja u enterijeru tokom 2022. godine, a ostaju i u 2023. Prigušene nijanse zelene, žute i boje šljive biće popularni izbori za zidove, namještaj i kućni dekor. Ovo će pružiti idealan kontrast tonovima drveta koji postaju sve veći trend kada je u pitanju namještaj.

Bogate, tamne boje

Tokom 2022.  eksperimentisalo se sa smjelim, tamnim bojama, a dizajneri očekuju da će se taj trend nastaviti.

– Tamne boje imaju dubinu koju ne možete da dobijete od pastelnih ili neutralnih tonova – ističe dizajnerka enterijera Barbi Volters za The Spurce.

Ona predviđa da će boje kao što su ugalj i oker imati svojih velikih pet minuta u 2023. godini, prenosi Magazin Novosti.

Tople, neutralne nijanse

– Trendovi boja su prešli sa bijele na tople neutralne, a 2023. ćemo te neutralne još više zagrijati. Ova topla bijela sa kremasto žutim nijansama može da se uklopi u neutralnu paletu boja za življi prostor – objašnjava pomenuta dizajnerka.

srpskainfo.com

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech