Utorak, 31. Januara 2023.
Puls Grada

Osnova za planiranje i razvoj biciklističkog saobraćaja: Brojač u Boriku zabilježio dnevno oko 150 biciklista

Od postavljanja brojača za bicikle polovinom prošlog mjeseca, na lokaciji u naselju Borik dnevno je zbilježeno oko 150 biciklista.
 
Osim na ovoj lokaciji, Banja Luka ima brojače u ulicama Stevana Bulajića i Majke Jugovića, te jedan mobilni brojač koji će prema procjenama biti premještan na različite gradske lokacije.
 
-Dobijeni podaci predstavljaju dobru osnovu za planiranje i razvoj biciklističkog saobraćaja, te će upravo biti i iskorišteni u procesima planiranja i donošenja odluka u vezi sa unapređenjem biciklističkog saobraćaja u gradu – kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.
 
Osim toga, brojači bicikala imaju i afirmativnu funkciju kada je riječ o korištenju bicikla kao načina prevoza, jer omogućavaju bolju vidljivost biciklista u saobraćaju i društvu uopšte i na taj način doprinose povećanju procenta učešća biciklista u saobraćaju.
 
Naime, gradska administracija već je napravila značajne pomake kada je u pitanju unapređenje biciklističke infrastrukture, a i u narednom periodu radiće se na izgradnji staza, a sve u cilju veće upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva.
Foto: Grad
 
Foto: Grad
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech