Petak, 31. Marta 2023.
Kutak za roditelje

ISTEKLO MI JE PORODILJSKO I MORALA SAM DA SE VRATIM NA POSAO: Majka mi je na pitanje da pričuva dete dala odgovor koji me je zapanjio!

Priča jedne mlade mame podelila je korisnike interneta i oko nje se razvila ozbiljna polemika.

Žene, kada dobiju decu, odriču se mnogo toga, a nespavanje i svakodnevne obaveze oko mali[ana postaju deo rutine. Mnogi su mišljenja da porodiljsko bolovanje od godinu dana začas prođe, pa se žene, dok se okrenu, suočavaju s nimalo lakom situacijom – moraju da krenu na posao i da nekome ostave bebu od svega godinu dana na čuvanje. Jedna mama od 29 godina je tako smatrala da u svako doba dana ili noći može da računa na svoju majku, koja ima 64 godine, ali odgovor koji je dobila od nje ju je zapanjio.

Moja mama mi je odgovorila da može da pristane da čuva moju ćerku, a njenu unuku, ali pod uslovom da joj plaćam 18 evra po satu. U suprotnom, rekla mi je da joj ne pada napamet da čuva unuke i da je ona odavno odnegovala decu. Doslovce je rekla da je vreme jurenja za mališanima i menjanja pelena za nju odavno prošlo i da je jedini motiv koji bi nadoknadio toliki trud – novac – ispričala je ta  mama na internetu i upitala korisnike šta misle o tome.

Ta mlada žena ne samo da se našla u nebranom grožđu budući da mora i da počne da radi i da nađe nekoga ko će joj pričuvati dete, već su joj odgovorom njene majke sve lađe potonule.

Nisam želela da tako malo dete ostavljam u vrtiću. Smatram da je prerano i za odvajanje od porodice i navikavanje na sve novo. To je, takođe, i najgori period što se tiče grejanja, niskih spoljnih temperatura i virusa, ali izgleda da neću imati mnogo izbora. Moj suprug takođe radi, a nismo u situaciji da možemo da dozvolimo sebi da jedan roditelj ostane kod kuće. To automatski znači i da ne možemo jednu celu platu da dajemo na čuvanje deteta. Računala sam da će moja mama biti ta koja će pričuvati unuku kad god zatreba, pogotovo što je u penziji od 1992. godine i nije da nema vremena. Smatram njen razlog kao veoma sebičan, ovome se nikada nisam nadala – požalila se ona.

Mnogi korisnici interneta bili su na strani žene u nevolji.

– Vaša majka jeste krajnje sebična. Ona zaboravlja da je i ona bila mlada zaposlena majka kojoj je morao neko da izađe u susret i pričuva decu –

srecnarepublika.rs

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech