Petak, 31. Marta 2023.
Kutak za roditelje

Mjesečno primanje od 750 KM nezaposlenom roditelju četvoro i više djece

Vlada Republike Srpske donijela je 12. januara odluku kojom je utvrđeno novčano mjesečno primanje od 750 KM nezaposlenom roditelju četvoro i više djece. Odlukom je utvrđeno i da se na ovo primanje plaća porez i pripadajući doprinosi u skladu sa zakonom kojim se uređuju doprinosi.

Donošenju odluke prethodilo je usvajanje Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 132/22). Osim što će na osnovu pomenutih zakonskih odredbi nezaposleni roditelji četvoro i više djece moći da ispune uslove za penziju, značajna novina u zakonu je što će pravo na finansijsku naknadu imati i zaposleni samohrani roditelji četvoro i više djece, kao i u naročito opravdanim slučajevima, staratelj sa kojim četvoro ili više djece žive u zajedničkom domaćinstvu.

Info za Čelinac:
Ovim putem takođe obavještavamo potencijalne korisnike navedenog prava da je obrazac zahtjeva za priznavanje prava na novčano primanje dostupan u šalter-sali i u kancelariji 8 Opštinske uprave Čelinac. Zahtjev u elektronskoj formi može se preuzeti na zvaničnoj internet stranici opštine, u glavnom meniju (Opštinska uprava – Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti – Obrasci)

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech