Ponedjeljak, 5. Juna 2023.
Kultura & Obrazovanje

Pravni i Ekonomski fakulteti obilježili 48 godina postojanja

Pravni fakultet i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci danas obilježavaju 48 godina rada i postojanja, a tim povodom održane su i svečane akademije.

Svečanoj akademiji na Pravnom fakultetu prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković, koji je naglasio kako na brojne akademike koji su završili ovaj fakultet, naš grad mora da bude ponosan.

-Ova obrazovna institucija iznjedrila je brojne akademike, univerzitetske profesore, priznate pravnike, sudije, tužioce, advokate i političare na koje Banja Luka i Republika Srpska mogu biti ponosni – naglasio je gradonačelnik.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, Rajko Gajanin naglasio je kako ova dva fakulteta bilježe veliki napredak u svim oblastima obrazovanja iz godine u godinu.

-Pravni fakultet i Ekonomski fakultet su dvije najstarije članice Univerziteta u Banjoj Luci, koji u kontinuitetu bilježe napredak u svim oblastima obrazovanja, kako u kvalitetu cjelokupne nastave i nastavnog procesa, tako i kada je riječ o praktičnoj nastavi. Naime, na ovim fakultetima udio praktične nastave raste iz godine u godinu – poručio je on.

Nakon akademije Pravnog fakulteta, gradonačelnik Draško Stanivuković je prisustvovao i Svečanoj akademiji koja je održana na Ekonomskom fakultetu.

-Danas, povodom 48 godina postojanja Ekonomskog fakulteta upriličena je svečana akademija na kojoj su studenti dobili vrijedna priznanja i nagrade, a titulu najboljeg ponio je Đorđe Petrović sa prosjekom ocjena 9,98 kome još jednom od srca čestitam. Dekanu, profesorima, rukovodstvu i svim studentima želim srećan rođendan fakulteta uz želje za mnogo uspjeha kako na polju nauke, tako i u privatnom životu – rekao je gradonapčelnik.
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech