Petak, 31. Marta 2023.
Puls Grada Sport

Lana Lubura: Biti jedan od 10 perspektivnih sportista Srpske je dodatna motivacija za uspjeh

Lana Lubura, član Džudo kluba „Famos“ iz Istočne Ilidže, proglašena je za jednog od deset perspektivnih sportista Republike Srpske, na tradicionalnoj manifestaciji Izbora sportiste godine.

Džudo Savez Republike Srpske, na osnovu svih rezultata, ustanovio je da Lana ima najbolje u kadetskom uzrastu, na nivou Republike Srpske i BiH, pa se ova nevjerovatna djevojka, zasluženo, našla rame uz rame sa najboljim.

U intervjuu za portal Katera Lana je istakla da joj je bilo veliko zadovoljstvo i čast biti dio jedne ovakve manifestaciji, te da je biti jedan od deset perspektivnih sportista dodatna motivacija za postizanje još boljih rezultata.

Kako ističe, sve što je do sada uradila nastojaće da ponovi i u budućnosti.

– Kada sam prešla u „kadete“ shvatila sam da trudom i radom mogu postići velike rezultate. To svakako traži mnoga odricanja, ali kada sigurnim korakom idete prema zacrtanom cilju, sve postaje lakše – rekla je Lubura.

Za odmor i rekreaciju nema mnogo vremena jer rezultati koje postiže zahtijevaju jako naporne trenige dva puta u toku dana. Ostatak dana, Lana se posveti školskim obavezama.

– Podršku mi pružaju roditelji. Oni su moj najveći oslonac. Takođe, važna mi je i podrška trenera Željka Šiljegovića, koji je jako posvećen svom poslu. Daje sve od sebe da budemo najbolji tim. Za moj uspjeh su zaslužni i klupski drugovi, jer bez čitavog tima ne bi bilo ni rezultata – napominje naša sagovornica.

Lana je osvajačica brojnih medalja, a u plejadi onih sa republičkih, državnih, evropskih, balkanskih i svjetskih takmičenja, ističe da joj je posebno draga srebrna medalja iz Mađarske, sa evropskog kupa za kadete, kao i bronzana medalja sa evropskog kupa u Bukureštu.

– Mogla bih izdvojiti i zlatne medalje sa republičkih takmičenja za kadete, juniore, seniore i mlađe seniore, zatim zlatne medalje sa državnih takmičenja za kadete i mlađe seniore, balkanske zlatne medalje za kadete i juniore, kao i bronzanu balkansku medalju za seniore – rekla je ova uspješna džudistkinja, dodajući da joj je posebna čast bila učestovati na EYOF-u i svjetskom prvenstvu za kadete.

Lana od sljedeće godine prelazi u „juniore“, a kako samo kaže, to će zahtijevati mnogo teže treninge i pripreme.

Sigurni smo da je pred Lanom sjajna i uspješna sportska karijera, a da će „junorska“ kategorija biti samo još jedna stepenica na njenom putu ka samom vrhu. Tamo, gdje joj je i mjesto.

 

-katera.news

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech