Petak, 31. Marta 2023.
Puls Grada Sport

Đoković: Ovakav teniski centar ne postoji u regionu, u cilju nam je da Banjoj Luci prepustimo organizaciju turnira ATP 250

-Banja Luka nam je bila u najužem izboru kada je riječ o održavanju ovog turnira, to je definitivno, jer smo trebali još 2020. godine da „Adria tur“ nastavimo tu. To se ipak nije dogodilo, te smo obećali da će turnir nekim drugim povodom da bude u Banjoj Luci. Nismo znali šta nas očekuje i šta će biti, ali došli smo sa velikim entuzijazmom i jednim ovakvim, teniskim, ATP turnirom gdje ćemo dovesti neke od najboljih igrača svijeta.

Rekao je ovo Đorđe Đoković, direktor turnira „Srpska open“, koji je danas sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, obišao gradlište buduće dvorane i sam se uvjerio u dinamiku istih.

-Drago nam je što smo pomogli i podstakli da se realizuje jedan ovakv projekat, da se uredi čitava hala i čitava aleja oko hale i zaista smo presrećni što smo ovdje, što imamo apsolutnu podršku. Srećni smo što možemo ovaj projekat da učinimo ovako bitnim i velikim za sve – rekao je Đoković.

Dodao je kako vjeruje da će sve biti gotovo na vrijeme, te je iskoristio priliku da zahvali svima na podršci.

-Ovo će biti jedan presedan u sportskom smislu. Ovakav teniski centar ne postoji u regionu. Mi smo željeli to u Beogradu, ali evo, zahvaljujući prije svega gradonačelniku, Drašku Stanivukoviću uspjevamo da dobijemo jedan ovakav teniski centar u Banjoj Luci. Uživamo veliko povjerenje svih igrača, jer oni znaju da ćemo ih mi dočekati kako treba, da smo dobri domaćini i to je nešto što nama niko ne može da oduzme – rekao je Đoković.

Poručio je kako će ubrzo izaći sa spiskom svih igrača koji dolaze u Banju Luku, a otkrio je i ambicije koje ima za naš grad.

-U cilju nam jeste da Banjoj Luci prepustimo organizaciju ATP 250 turnira. Ne znamo na koliko godina, kada ćemo i kako dobiti, ali težimo ka tome, jer kada čelnici ATP – a dođu u Banju Luku, kada vide grad, kompletnu infrastrukutur, uvjeren sam da će nam uvažiti sve ovo i da će nam dati licencu – zaključio je Đorđe Đoković.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech