Srijeda, 29. Marta 2023.
Kutak za roditelje

U čemu leži ključ uspeha svakog svakog roditelja? Tri važne vodilje u vaspitanju dece

Ovde se svakako ne misli na to da morate da uspostavite diktaturu nad svojim detetom, da bi ono bilo poslušno. Štaviše u pokušaju da disciplinujte svog mališana, moguće je da pravite neke od vrlo čestih grešaka kojima su roditelji skloni. Daleko od toga da vam je namera da na pogrešan način vaspitavate svoje, ali greške se potkradaju i najboljima među nama.

Možda ne možete preko noći promeniti način na koji ste do sad disciplinovali svoje dete, ali ako znate koje su to potencijalne greške koje pravite, možete vremenom da radite na njihovom eliminisanju. Obratite pažnju na našu galeriju, jer vam u njoj donosimo najčešće roditeljske greške.

Korigovanje normalnog dečijeg ponašanja

Često su roditelji u dilemi kakvo ponašanje deteta se smatra normalnim, a koje bi s druge strane trebalo korigovati. Ispuštanje raznih čudnih zvukova, pravljenje neobičnih grimasa i smejanje na sav glas jesu ponekad iritantne stvari kojima su deca sklona, ali su sasvim normalne.

Vikanje pri obaćanju deci

Gubitak strpljenja se može manifestovati na različite načine kada su roditelji u pitanju. Povisiti ton kada želite da vas dete u drugoj sobi čuje je jedno, a vikati na njega nešto sasvim drugo. Praksa je pokazala da vikanje nikad ne donosi očekivane rezultate. Vičete jer želite da vas deca čuju i poslušaju, a dobijate njihovo potpuno suprotno ponašanje.

Nedoslednost

Doslednost je ključ uspeha svakog rodielja. Ako niste dosledni u onom što ste rekli ili zabranili svom detetu, ono će vrlo lako da shvati da može da manipuliše sa vama. Dakle, ako ste odredili određena pravila, poput onog da nema igranja, ni crtaća dok se domaći zadaci ne urade, morate dati sve od sebe da se držite toga.

·

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech