Petak, 29. Septembra 2023.
Puls Grada

Banja Luka nije samo centar, očistimo cijeli grad!

Počela je akcija uređenja- čišćenje grada, ali imam dojam da će biti kao i svake godine šminkanje centra. Ja bih u naziv akcije dodao i selo, odnosno akcija uređenja grada i sela.

Pokupili smo kontejnere sa sela, tako da tjeramo ljude da bacaju smeće po potocima i šumarcima, pa apelujem da se kontejneri vrate na sela.

Apelujem na gradske vlasti i Čistoću da se izdvoje dodatna sredstva za odvoz smeća sa sela i da se pod hitno vrate kontejneri kod mosta u Karanovcu, gdje su nekad bila dva kontejnera koja su stalno bila puna, da ljudi ne bacaju smeće u Vrbas ili je cilj da se baca u rijeku.

Ne znam šta je bila pozadina odluke da se uklone ti kontejneri. Kao primjer navodim i Jagare koji su nekad bili mjesta zajednica, a ne Karanovac, ima stotinak kuća, vikendica, građani tuda idu na Banj brod i Trešnjik, da se postavi jedan kontejner. Šuma je puna smeća, a tako je sigurno i po drugim prigradskim mjesnim zajednicama.

Sve se te prigradske zajednice zovu Banjaluka i dio su grada i zaslužile su to, čak su ti mještani više ekološki osvješteni od onih koji bi trebalo da vode računa o prikupljanju tog otpada.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech