Petak, 29. Septembra 2023.
Puls Grada Sport

Banja Luka izabrala najbolje sportiste: Laureati Pavle Dujaković i Sofija Pajić

Pavle Dujaković, član Karate klub „Energija-Grave“ i Sofija Pajić, članica Džudo kluba „Zvijezda“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2022. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljih sportista“, koja je večeras održana u Sportskoj dvorani Borik.

Nagradu Pavlu Dujakoviću uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svim nagrađenim čestitao na ostvarenim uspjesima u proteklom periodu.

-Poruku koju sam večeras poslao jeste ta da se uspjeh mjeri kako idete kroz vrijeme. To znači da kada prođe jedan vremenski period vi sagledate koliko ste uradili – kazao je gradonačelnik.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji, kako je rekao – najavio je da će Grad pola miliona KM uložiti za sve sportske kolektive, a danas je to nešto što je realizovano.

-Završena je i sportska dvorana na Laušu, kako smo i rekli, ali realnost je i da ulažemo u sportsku infrastrukturu ne sluteći da će godinu dana poslije doći prilika da gradimo najveću sportsku dvoranu u posljednjih 50 godina, kapaciteta duplo većeg od ovog hrama sporta. Dakle, dobijamo novu multifunkcionalnu dvoranu i očekuje nas najveći sportski događaj, teniski spektakl – kazao je gradonačelnik.

Istakao je da su večeras izabrani oni najbolji, kojima je uputio iskrene čestitke.

-Banja Luka je ponosna na sve one koji su večeras dobili ovo prestižno priznanje, ali i na sve ostale koji su ostvarili zapažene sportske uspjehe. Svaka osvojena medalja čini da Banja Luka još više sija – poručio je gradonačelnik.

Grad će, prema njegovim riječima – i dalje da prati njihove uspjehe i da ih podržava u kontiniutetu.

Sportski centar Borik bio je tehnički organizator večerašnje manifestacije, a direktor te ustanove Nenad Talić takođe je čestitao svim nagrađenim.

-Smatram da Sportski centar „Borik“ može da pruži svu podršku sportistima Banje Luke da daju još bolje rezultate i predstavljaju kako Sportski centar „Borik“, tako i naš grad – poručio je Talić.

Najbolji sportista Banje Luke za 2022. godinu, Pavle Dujaković kazao je da mu je ova nagrada velika odgovornost, ali i motivacija da nastavi i dalje sa dobrim rezultatima.

-Zadovoljan sam svim postignutim u protekloj godini. Cilj mi je evropska i svjetska seniorska medalja – kazao je Pavle.

Najboljoj sportistkinji Sofiji Pajić nagradu je uručio predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Ljubo Ninković.

Na večerašnjoj manifestaciji proglašeni su i najuspješniji mladi sportista u muškoj i ženskoj kategoriji, a to su Luka Pejić iz Karate kluba „Energija-Grave“ i Milana Railić iz Ženskog rukometnog kluba „Borac“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac“, a u ženskoj seniorskoj kategoriji – Ženski rukometni klub „Borac“.

Za najuspješniji sportski događaj proglašena je utakmica 3. kola EHF EURO kupa – organizatori Ženski rukometni klub „Borac“.

Najuspješniji sportista-pojedinac u sportu za lica sa invaliditetom je Biljana Nedić – Košarkaški klub invalida „Vrbas“.

Stručni žiri za „Izbor najboljeg sportiste grada Banja Luka, za 2022. godinu“ dodijelio je i specijalne nagrade za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banje Luke, i to: specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta lica sa invaliditetom – Draganu Đuranu – Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“; specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta – Goranu Grahovcu, specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sporta – Kajak kanu klubu „Vrbas“ i specijalnu nagradu za afirmaciju i razvoj sportske rekreacije i sporta – Nenadu Taliću.

Tekst i foto: Grad Banja Luka

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech