Petak, 19. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Susreti kompanija Bijeljinske regije

Dun & Bradstreet je jučer (06. 04.) upriličio ugodno druženje s kompanijama Bijeljinskog regiona, u idiličnom okruženju etno sela Stanišići, organizovanom u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljine.

 

Prisutne je pozdravio predstavnik Područne privredne komore Komore Bijeljina Željko Vidić riječima: ”Čast nam je i zadovoljstvo što učestvujemo u realizaciji ovog susreta. Područna privredna komora Bijeljina djeluje na prostoru 12 opština sjeveroistočne Republike Srpske i kroz svoj rad usmjerena je na direktno pružanje podrške privrednim društvima. Uvijek nam je zadovoljstvo kada prepoznamo da preduzeća iz naše regije napreduju i razvijaju se”.

Posebno se osvrnuo na kompanije regije koje su ovom prilikom preuzele Dun & Bradstreet sertifikat bonitetne izvrsnosti: “Sertifikat bonitetne izvrsnosti nije priznanje koja se može dobiti slučajno, niti je plod sticaja okolnosti ili jednog trenutka u poslovanju, ona je potvrda dugogodišnjeg odgovornog, profesionalnog i uspješnog rada. Kao takva, ona predstavlja Vaš pečat pred drugim učesnicima na tržištu. Kao dobitnici ove nagrade, Vi ste najbolji ambasadori naše regije i naše privrede. U to ime, ja Vam čestitam na dosadašnjim uspjesima u poslovanju i nadam se i želim Vam da ih u budućnosti bude još više“, dodao je gospodin Vidić.

A ovu međunarodono priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja koja postavlja nosioce u ravnopravan položaj sa evropskim poslovnim partnerima i identifikuje kao kvalitetne poslovne partnere partnere preuzele su kompanije: Farmalogist Allbix d.o.o Bijeljina, Maflex d.o.o. Bijeljina, Radio-televizija BN Bijeljina i Extra Šped d.o.o. Bijeljina.

Prema menadžeru marketinga RTV BN Borisu Bjelotomiću: “U današnje vrijeme imati epitet izvrsnog jeste velika čast, ali i velika obaveza da i u narednom periodu pokažemo još bolje rezultate”.

Zoran Pribišić, generalni direktor kompanije Maflex iz Bijeljine izjavio je: “Veoma smo počastvovani da se nalazimo u odbarnom društvu sertifikovanih poslovnih subjekata u BiH sa najvišim razredom bonitetne izvrsnosti. Trudimo se da nastavimo sa pozitivnim poslovnim godinama i značajno smo u stalnom trendu rasta – sa povećanjem zaposlenih oko 25% u 2022. u odnosu na 2021. a slično je i sa povećanjem prihoda za posmatrane godine. U planu smo da u 2023. povećamo dodatno broj zaposlenih kao i da proširimo našu dijelatnost u metalopreradi – planiramo da počnemo serijsku proizvodnju traktorskih kabina za traktore TAFE 42 i 45”.

Kreativnost je najmoćniji emocionalni stimulans na svijetu i stoga najmoćnija pokretačka sila u biznisu. Zato smo se potrudili da i ovo naše druženje bude takvo – učesnici su imali priliku uživati u prelijepom okruženju etno sela Stanišići, isprobati sreću u nagradnim igrama, uživati u degustaciji vina Vinarije Pajić iz Brčkog i njegovom spajanju s delicijama šefa kuhinje etno sela, a Zoran Vuković iz tesličke kompanije Aurora Plus poveo nas je na virtualno putovanje

Analitika poslovanja bonitetno izvrsnih kompanija regije Bijeljina

U Republici Srpskoj je 10.636 registrovanih kompanija koje predaju završni izvještaj AFIP-u, od čega je 29% kompanija bonitetno izvrsno. Od toga je u Bijeljinskoj regiji 18,7% a u Bijeljini 11,7%.

U Bijeljini je 19% bonitetno izvrsnih kompanija u odnosu na ukupan broj kompanija koje predaju završni izvještaj agenciji APIF a one kreiraju 57,49% prihoda, 87,17% dobiti, 60,42% izvoza i zapošljavaju 47% zaposlenih.

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech