Utorak, 23. Aprila 2024.
Putovanja & Zanimljivosti

3 NAJBOLJE zemlje za one koji žele da započnu novi život u inostranstvu

Putovanje u inostranstvo je jedno, a drugo je započeti novi život u inostranstvu. Iseljenici, koji su se preselili u inostranstvo, rekli su da su Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Singapur prve tri zemlje u kojima je relativno lako da se nastanite, prema istraživanju Internations iz 2022. godine, koje je uzelo u obzir skoro 12.000 iseljenika širom sveta.

Internations, grupa iseljenika sa 4,5 miliona članova u 420 gradova širom sveta, rangirala je mesta na osnovu onoga što naziva Expat Essentials Index, koji uzima u obzir procene novih pridošlica o njihovom digitalnom životu. U obzir su uzeli pristup administrativnim uslugama na mreži, stanovanje (priuštivost i lakoća pronalaženja smeštaja posebno za iseljenike), administrativne teme (lakoća otvaranja lokalnog bankovnog računa ili dobijanje vize) i jezik (mogućnost kretanja bez potrebe za učenjem novog jezika ili lakoća učenja lokalnog jezika).

Bahrein je rangiran kao broj 1 od 52 lokacije, prema Internations. Novopridošlice kažu da je lako dobiti vizu, pronaći smeštaj, pristupiti državnim uslugama na mreži i kretati se bez znanja lokalnog jezika.

Prvih 10 zemalja po izboru iseljenika:

Bahrein
Ujedinjeni Arapski Emirati
Singapur
Estonija
Oman
Indonezija
Saudijska Arabija
Katar
Kenija
Kanada

Internations tvrdi da njegove tri najbolje destinacije – Bahrein, UAE i Singapur – nude laku komunikaciju bez velikih jezičkih barijera i takođe predstavljaju minimalne birokratske probleme.

Portparol Internations-a je rekao za CNBC Make It da su sve tri lokacije dobro poznate kao popularne destinacije za iseljenike i zbog toga su se možda prilagodile kako bi olakšale stvari ljudima koji dolaze iz inostranstva. Takođe je napomenuo da se na ovim mestima uveliko govori engleski, što može da olakša strancima da se bave birokratskim i administrativnim poslovima prilikom selidbe.

Mnogi iseljenici koji se sele u Bahrein, UAE i Singapur dolaze iz Indije, istakao je Internations, i sele se zbog posla. Ovi iseljenici će najverovatnije da rade u finansijama ili u bankarstvu, dodao je Internations. Međutim, ove zemlje nisu dobra mesta za penzionere.

Najveća severnoamerička zemlja, Kanada, zaokružuje prvih 10. Novi stanovnici su kazali da je lako poslovati sa lokalnim vlastima, otvoriti novi bankovni račun i pristupiti snažnoj digitalnoj infrastrukturi. Međutim, iseljenici su tvrdili da je relativno teško pronaći pristupačan stan.

U međuvremenu, tri donje zemlje u kojima se iseljenici bore da se nasele su Nemačka, Japan i Kina zbog teških jezičkih barijera i izazovne digitalne infrastrukture.

-bizlife.rs/

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech