Subota, 20. Aprila 2024.
Puls Grada Sport

Održan žreb za glavni deo Srpska open 2023

Sve je spremno za najveći teniski turnir u Banjaluci. U Nacionalnom teniskom centru TS Republike Srpske održan je žreb za glavni deo turnira Srpska open 2023, koji se igra od 16. do 23.aprila.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će kao prvi nosilac turnira biti slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv pobednika meča Luka Van Aše – Sten Vavrinka.

Miomir Kecmanović će takođe biti slobodan, baš kao i drugi nosilac Andrej Rubljov i treći Borna Ćorić. Dušan Lajović i Filip Krajinović su u gornjem delu žreba i igraće jedan protiv drugog, dok će Hamadu Međedoviću rival biti Gregor Barere.

Prošlogodišnji osvajač Srbija opena, Rus Andrej Rubljov nalazi se u donjem delu žreba i igraće protiv boljeg iz duela Huan Pablo Varilas – Hugo Gaston.

Parovi prvog kola:

Novak Đoković – (slobodan)

Luka van Aše – Sten Vavrinka

Dušan Lajović – Filip Krajinović

Hamad Međedović – Gregor Barere

Miomir Kecmanović – (slobodan)

Kvalifikant – Kvalifikant

Kvalifikant – Federiko Koria

Gael Monfis – Jirži Lehečka

Talon Grikspor – Aleksej Popirin

Aleks Molčan – Taro Danijel

Roman Safulin – Laslo Đere

Borna Ćorić – (slobodan)

Rišar Gaske – Marko Čekinato

Damir Džumhur – Kvalifikant

Hunan Pablo Varilas – Hugo Gaston

Andrej Rubljov (slobodan)

Đorđe Đoković: Pripremamo se za veliki derbi Novaka i Stena

Đorđe Đoković, direktor turnira nije skrivao dobro raspoloženje posle žreba, a otkrio je i kada u Banjaluku dolazi najbolji teniser sveta Novak Đoković.

– Novaka očekujemo tokom sutrašnjeg dana ili u ponedeljak. U svakom slučaju biće tu uskoro da se pripremi za veliki derbi – aludirao je Đorđe Đoković, prvi čovek turnira Srpska open 2023 na meč drugog kola sa jednim od najboljih tenisera na svetu Stenom Vavrinkom.

Zanimljiv je i ostatak žreba, a upravo se i na to osvrnuo direktor turnira.

-Neverovatan žreb svi domaći igrači su u vrhu. Nema lakih protivnika. Očekujem zaista da vidimo reprizu dobrih mečeva Novaka sa Vavrinkom. Definitivno biće ovo zanimljiv turnir. Imamo sada priliku da gledamo neka od neverovatnih rivalstava. U Banjaluku su došla velika imena svetskog tenisa i zadovoljan sam zbog toga.

Ono što bi donekle moglo da pokvari raspoloženje, jeste najavljena kiša u Banjaluci, ali se svi uzdaju da će veliki oblak zaobići teniski kompleks.

-Ukoliko bude kiše nemamo plan B. Ostaje nam da spojimo snage i da “oduvamo” sve oblake što jače. Vidim da nas je danas zaobišla kiša. Nisam meteorolog, ali bih voleo da dune jak vetar i rastera oblake, a tim bolje za nas.

Banjaluka se u minulih nekoliko meseci promenila, umila, osvežila, što su primetili i igrači, kojima nije prvi put da borave u Republici Srpskoj.

-Igrači su prepuni pozitivnih komentara. Neki su nedavno boravili na čelendžeru u Banjaluci, svi ističu neverovatnu promenu. Zatekli su drugi grad, ne samo teniski centar, već i ulice. Banjaluka se osvežila, renovirala, ne samo da je lepša, već je i čistija. Zahvalni smo narodu Republike Srpske koji nas podržava na ulicama društvenim mrežama. Privilegija je biti u Banjaluci. Nadamo se da će ovo samo biti početak velikih događaja u ovom gradu – zaključio je Đoković

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech