Subota, 20. Aprila 2024.
Puls Grada Sport

Đoković pohvalio Banjalučane

Dolazak Novaka Đokovića u Banjaluku na Srpska Open izazvao je veliko interesovanje kod predstavnika medija, pa ne čudi što za prvo obraćenje svetskog broja jedan nije bilo slobodne stolice (oko sto novinara,fotoreportera i snimatelja) u velikoj medijskoj sali za konferencije.

Odgovarao je najbolji teniser sveta u dobrom raspoloženju strpljivo oko 30 minuta na sva pitanja, a najviše je bilo onih u vezi sa Banjalukom, odnosno teniskim kompleksom, formom po povratku iz Monte Karla.

“Divno je biti ovde. Hvala što ste nas dočekali u pozitivnom raspoloženju. Prvi put profesionalno igram u Banjaluci na Srpska Open. Ovo je jedinstveno novo iskustvo za mene. Drago mi je što ću doživeti da igram ovde. Sećam se egzibicije sa Viktorom Troickim ovde, tada sam doživeo da igram u jednoj od najboljih atmosfera. U dvorani je bilo ljudi koji su nas dočekali na najlepši način, kao što je to slučaj i sada. Od tada sam želeo i zvaničan meč i sada mi se ukazala prilika i jako mi je drago zbog toga”.

Osvrnuo se potom Đoković i na ono što se dešavalo u Monte Karlu, odnosno poraz od Musetija.

“Dobra stvar u teniisu je što svake nedelje imatie novi priliku za dokazivanje i da idete korak dalje. U tom kontesku okrenuo sam novi list. Nisam naravno bio zadovoljan rezultatom u Monte Karlu. U Banjaluci sam odmah po sletanju dobio mnogo emocija, pozitivne energije i osećanja. Nadao sam se da ću to da doživim ovde, ali je ovo pravazišlo sva moja očekivanja. Za sva nas profesionalne sportiste jedno od najboljih mesta gde možemo da se takmičimo, ovde se osećam kao kod kuće, a ne kao gost”, objasnio je Đoković.

Mučio je lakat najboljeg tenisera na svetu, ali se oporavio.

“Lakat nije u idelanom stanju, ali dovoljno dobro da budem spreman za prvi meč”.

Ovo je posebna nedelja

Apostrofirao je Đoković da ne zna šta budućnost donosi i da će gledati da uživa što više može.

“Svaki meč više koji budem imao ove nedelje biće poklon kako za mene tako i za ljude koji će doći da me gledaju. U tom kontekstu ova nedelja je posebna. Moj pristup turniru će biti drugačiji, naravno želim da pobedim svaki meč, ali i želim da uživam u svim momentima i van terena, u toj razmeni i komunikaciji sa ljudima. Ima toga već dosta od mog dolaska. Nadam se lepšem vremenu, a voleo bih da vidim još više naroda, pa da zajedno svi proslavimo uskršnje parznike i sport uopšte”, istakao je Novak Đoković najbolji srpski i svetski teniser.

O planovima za nastavak sezone, Đoković nije, međutim želeo mn ogo da govori.

“Za sada su mi misli samo u Banjaluci. Želim da uživam. Bavim se tenisom 20 godina i malo sam se umorio od razgovora na tu temu šta je plan, šta je sledeće. Kako čovek stari, tako više ceniš da budeš prisutan u sadašnjem trenutku. Zato ove nedelje ne želim da pričam o nastavku sezone, znaju se moji najveći ciljevi. Sada je sva energija usmerena ka ovoj nedelji”.

Na terenu sa Francuzom

U prvom kolu Đoković je bio slobodan, a već u sredu ili četvrtak očekuje ga duel sa mladim teniserom iz Francuske Lukom Van Ašom koji je savladao Stena Vavrinku.

“O mladom Francuzu ne znam mnogo, mislio sam da će Vavrinka da dobije meč. Video sam malo kako igra, veliki je borac, brz, teško je probiti ga. Nikoga ne bi trebalo potceniti. Nadam se punim tribinama i da će vreme biti ok”.

Nije trenirao Đoković na centralnom terenu, ali mu je Viktor Troicki objasnio da postoji velika razlika u odnosu na druge terene.

“Trenirao sam samo na jednom terenu, nisam još bio na centralnomu. Potrudiću se da pre nego što izađem na prvi meč da odradim bar pola sata. Troicki mi je rekao da se postoji razlika. Uslovi mnogo spori i teški uslovi. Jako dugo se igra”.

Novaku je najveći problem Novak

Zanimljiv odgovor imao je Novak Đoković i na pitanje novinara ko je njegov njaveći protivnik, odnosno prepreka. Kao iz topa je odgovorio:

“Najveća prepreka je Novak Đoković. Ako njega savladam mogu i svakog drugog preko mreža, uz dužno poštovanje svakom protivniku. Uvek je najveća borba unutrašnja, sve te dileme, emocije. Moraš sebe da dovedeš u optimalno stanje u fizičkom i emotivnom smislu i dovedeš sebe da odigraš kako želiš. Večita diskusija je kako tu neku opuštenost preneti sa treninga na zvaničan meč. Postoji razlog zašto nije velika igrača grupa koja to uspeva da igra u kontinuitetu i konstantno na visokom niovu. Imao sam tu privilegfiju da u poslednjih 20 godina beležim izvanredne rezultate. To iskustvo i poznavajući sebe i rutinu koju poštujem dovodi me do stanja da pružim najbolju moguću igru i dobijem meč”.

Izvor: www.srpskaopen.org

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech