Utorak, 23. Aprila 2024.
Dom & Enterijer

Ovo je tipična greška kod pranja veša

Stručnjak za aparate Vivijen Fodor upozorava da ovaj previd može učiniti ceo proces pranja beskorisnim, što znači da ćete morati sve da perete.

Majke sa decom često prave ovu grešku. Kada se mnogo toga nakupi, jednostavno podele posteljinu na tri dela – svetla, tamna i obojena. I pokušavaju da deo odeće odmah gurnu u mašinu za veš. Kao rezultat toga, ispostavlja se da mašina kapaciteta 5 kg ima mnogo više veša. A to će dovesti do činjenice da će posteljina jednostavno stajati na svom mestu, tačno onako kako ste ga gurnuli. Ne rasteže se, ne ispire, a na kraju ćete imati istu prljavu, ustajalu odeću. Koje ćete ipak morati da podelite na dva dela i još dva puta operete!

Morate da napunite mašinu tako da na vrhu između veša i zida bubnja još uvek ima slobodnog prostora veličine dlana – objašnjava Fodorova.

Međutim, bez obzira na veličinu mašine, uvek sačekajte da se akumulira dovoljno velika količina pre nego što započnete pranje. Na kraju krajeva, neke stvari se mogu prati ručno. A stručnjak savetuje da izaberete ekonomičniji način pranja od 30 stepeni. Ovo će uštedeti i sam veš i troškove zagrevanja vode.

Magazin Novosti

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech