Utorak, 16. Jula 2024.
Kultura & Obrazovanje

U organizaciji „Jedinstva“: Vaskršnji koncert u Banskom dvoru

Povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika, Srpsko pjevačko društvo Banja Luka organizuje Vaskršnji koncert danas, 20. aprila sa početkom u 20.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor.

Na ovom koncertu će se predstaviti članovi Hora sveštenika Eparhije banjalučke, učenici Umjetničke škole „Vlado Milošević“ Banja Luka, studenti Akademije umjetnosti Banjaluka, Muški hor „Konstantin“ Banja Luka, Mješoviti i Dječiji hor SPD „Jedinstvo“ Banja Luka, Mješoviti hor Akademije umjetnosti Banjaluka,te solisti: Ana Marković-sopran, protonamjesnik Radislav Nunić-tenor, Ana Jurić – sopran, Jana Jurić – mecosopran, Dinko Blagojević – klavir, Marko Tošić- klavir .

-Program će voditi i stihove govoriti glumac Ognjen Todorović. Horovima će dirigovati Nemanja Savić i Jasna Antonić.Po svim neiscrpnim čudima koja su se dogodila i koja teba da se dogode Vaskrsenje Hristovo je za nas izvor razmišljanja, sazrjevanja, divljenja, radosti, blagodarnosti, nade, uvijek punoća, uvijek novo, ma koliko davno, ma koliko često da iz njega crpimo; ono je vječna novost, riječi su Svetog Filareta Drozdova. Svi događaji prije Hrista, sva čuda koja treba da se dogode, nalaze se u sjeni najvećeg čudesnog događaja – vaskrsenja Hristovog. Vaskrsenje Hristovo je neiscrpni izvor vječne radosti; vaskrsenje Hristovo je jevanđelje – radosna vijest, radost koja traje vječno, a ne privremeno – navedeno je u saopštenju.

Ulaz na koncert je slobodan, a Grad Banja Luka je podržao organizaciju ovog događaja.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech