Utorak, 16. Aprila 2024.
Puls Grada

Sve je spremno za trku sa preprekama „4Falcons“

Banja Luka se priprema za drugo izdanje trke sa preprekama „4Falcons“ koja će na tvrđavi Kastel biti održana u subotu, 20. maja.

Na ovoj trci jedan od učesnika biće i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio kako je trka „4Falcons“ po mnogo čemu poznata, ne samo u našem gradu nego i u cijelom regionu.

-Možda jesam subjektivan prema ovakvoj manifestaciji, ali ovaj događaj koji organizujemo u Banjoj Luci je drugačiji.  Drago mi je da je naš grad domaćin mnogih trka, ali ipak „4Falcons“  je specifična. Trčao sam ovakav tip trke, ali ovakav ambijent nema nigdje. Sama tvrđava Kastel je specifična. Prošle godine sam pričao sa ljudima koji su učestvovali na ovoj manifestaciji i koji obilaze trke ovakvog tipa, ali „4Falcons“ je posjećenija od drugih upravo zbog ambijenta i karakteritstika – kazao je on.

Dodao je da je prošle godine odmah pristao da Grad bude dio ovog događaja, jer, kako kaže – on brendira Banju Luku.

-Ja moram da pohvalim organizaciju, koja je za pet do šest puta napredovala za samo jednu godinu. Posebno me raduje trka za djecu, koja će biti održana u petak. Grad podržava ovu sportsku manifestaciju, podrška smo bili smo prošle, a bićemo i naredne godine. Hvala organizatorima, izgradili ste imidž. Očekujem da će ove godine biti oko 1000 učesnika, jer sam uvjeren da će se mnogi prijaviti zadnji dan. Imate našu podršku – istakao je gradonačelnik, koji je rekao da će ove godine, baš kao i prethodne, biti dio ove trke.

Direktor trke „4Falcons“, Darko Savić, poručio je kako ova trka živi drugu godinu, te da je uvjeren da su već ostvarili svoj cilj, a to je da je ova trka postala prepoznatljiv brend Banje Luke.

-Po svim nekim parametrima – od broja prijava i cijele organizacje, kao i samog kvaliteta trke, slobodno mogu reći da smo na putu ili smo već ostvarili svoj cilj, a to je da ovaj događaj postane brend Banje Luke i tvrđave Kastel. Ovo je jedini sportski događaj koji se održava na ovoj lokaciji. Inače, ovakve trke se održavaju u prirodi, na lokacijama koje su dosta nepristupačne za gledaoce. Zbog toga je „4Falcons“ presedan – imamo tvrđavu koja je pristupačna svima, lijepa, sa rijekom pored i imamo priliku da je iskoristimo za jedan ovakav događaja – kazao je on.

Dodao je kako su sve prepreke ove godine zahtjevnije u odnosu na prošlu godinu, te da nema sumnje da će svi biti oduševljeni – kako učesnici, tako i gledaoci.

-Drago mi je da nam je prvi čovjek Grada iz sporta i da shvata vrijednost nečeg ovakvog – poručio je Savić.

Ove godine, dan prije trke za odrasle, biće održana i trka za naše najmlađe sugrađane.

-Oko 200 mališana će učestvovati i biće podijeljeni u tri kategorije. Riječ je o trci zabavnog karaktera, koja nosi sa sobom i takmičarski duh. Dodatno, kotizacija za trku iznosi 5 KM, a sva sredstva biće uplaćena na račun Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“ – kažu organizatori.

Trka sa preprekama „4Falcons“ biće održana u subotu, 20. maja na tvrđavi Kastel.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech