Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija razgovaro je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom o nastavku realizacije projekata koje finansira ova međunarodna institucija, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

S obzirom na to da je Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Šeldon je zahvalio za dosadašnju saradnju i podršku projektima Svjetske banke u prethodnim mandatima.

Ministar Tegeltija kazao je da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet. Dodao je da su to projekti značajni za stanovništvo u BiH i da pokrivaju mnogobrojne oblasti, od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konsultantskih usluga.

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH i da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

Prema Šeldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH.

-mreza-mira.net