Utorak, 16. Jula 2024.
Kultura & Obrazovanje

Festival nauke 23. i 24. maja na dvije lokacije u Banjoj Luci

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske 12. godinu za redom organizuje Festival nauke 23. i 24. maja, koji privlači pažnju mališana iz vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, ali i studenata iz cijele Republike Srpske.

Posjetioce tokom dva dana festivala, kako je najavljeno, očekuje više od 100 različitih eksponata, eksperimenata, radionice, projekcije u planetarijumu, posjete akvarijumu i terarijumu.

Dvanaesti Festival nauke održava se na dvije lokacije: Univerzitetski grad (Kampus) i Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

U Kampusu će posjetioci moći da vide veliku izložbu eksperimenata u Sportskoj dvorani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, ali i da budu dio radionica koje organizuju Fakultet političkih nauka, Akademija umjetnosti, Filozofski fakultet, Filološki fakultet te Institut za genetičke resurse.

“Savremeno novinarstvo i alati umjetne inteligencije”, “Diplomata na jedan dan”, “Lijepo pisanje”, “Kaligrafija”, “Škola arheologije”, “Šta sad mozak ima s tim?”, “Mali baštovan”, te “Slikarske radionice”, samo su neke od radionica koje će biti dio ovogodišnjeg Festivala nauke.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (Mladena Stojanovića 2) posjetioci će imati priliku da posjete planetarijum, akvarijum i terarijum.

Tokom dvodneve smotre naučno-popularnih sadržaja vrata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta biće otvorena od devet do 18 časova, a Prirodno-matematičkog fakulteta od devet do 16.30.

– Predstavljanje nauke na što zanimljiviji način i njena popularizacija posebno među predškolarcima, osnovcima i srednjoškolcima, ali i ostalim posjetiocima, cilj je i ovogodišnjeg Festivala nauke – navode organizatori.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke učestvuje 21 fakultet i nekoliko srednjih škola, kao i Institut za genetičke resurse i Uprava za policijsku obuku. Ulaz na sve sadržaje Festivala nauke je besplatan.

Učešće u radionicama, kao i posjete planetarijumu i terarijumu, planirano je po grupama, odnosno razredima, a termini se mogu rezervisati putem broja telefona: 051/360-243.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech