Utorak, 16. Jula 2024.
Auto Moto & Hi Tech

Korisnici mogu ograničiti Instagram Live samo na bliske prijatelje

Instagram je svojim korisnicima ponudio još jedan način za komunikaciju s manjom grupom prijatelja i pratioca.

Opcija Close Friends za Instagram Live čini upravo ono što joj ime govori, korisnicima pruža mogućnost da ograniče publiku svojih livestreamova samo na listu Close Friends, odnosno na bliske prijatelje. Privatnijem livestreamu će se moći pridružiti do tri osobe.

Nova opcija bi mogla pomoći korisnicima za različite svrhe, planiranje zajedničkih putovanja, saradnju na domaćoj zadaći ili jednostavno za druženje. Također, influenseri je mogu iskoristiti za livestream namijenjen privatnoj publici.

Korisnici od novembra mogu ograničiti publiku za postove i Reelse samo na bliske prijatelje. Korisnici traže načine za povezivanje s prijateljima i pratiocima na privatniji način, a nova opcija je odgovor Instagrama. Popularnost direktnih poruka, Notesa i liste Close Friends su jasan pokazatelj potreba korisnika.

Govoreći o Notesima, Instagram je označio nekoliko aspekata te funkcije koje je predstavio u proteklim mjesecima. Sada se video može postaviti kao bilješka, što će privremeno zamijeniti profilnu fotografiju korisnika. Također, mogu se vidjeti i animacije konfeta kada korisnik čestita rođendan prijatelju u bilješkama. Ova animacija će se pojaviti kada se koriste riječi “happy birthday” ili se koriste riječi povezane s rođendanom prilikom označavanja prijatelja.

Instagram je također ponudio opciju dodavanja muzike za carousel postove koji uključuju klipove. Dosad je bilo moguće dodavati muziku samo za carousele sačinjene isključivo od fotografija.

/klix.ba/

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech