Utorak, 16. Jula 2024.
Puls Grada

Kastel konačno zasijao

Kastel konačno sija nakon 1.800 godina od njegove izgradnje.

-Od sada Kastel sija i želim da naša tvrđava 18 vijekova mraka zamijeni sa budućih 18 vijekova svjetlosti, sjaja, napretka, prosperiteta i same tvrđave Kastel i našeg grada. Ponosan sam na ovaj uspješno realizovan projekat – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je sinoć uz brojne sugrađane prisustvovao manifestaciji „Veče pod svjetlima Kastela“, kojom je i ozvaničen završetak radova na osvjetljenju tvrđave.

Napominje da je ova gradska administracija vjerovala da je osvjetljenje Kastela ispravan potez i da nije u redu da tvrđava, kao simbol napretka, istorije i svega onog što jeste Banja Luka – bude u mraku vijekovima.

-Sada i svi sugrđani i oni koji posjete naš grad mogu i u večernjim časovima da štetaju tvrđavom, našim Kastelom od kojeg ćemo da napravimo javnu ustanovu, da obnovimo sve zidine koje treba, da dobije svoju suvenirnicu, da živi punim plućima i da dočekuje još više festivala i događaja – naveo je gradonačelnik.

Ističe da možemo biti ponosni, jer je 125 godina od prve sijalice koja je zasijala u Banjoj Luci bilo potrebno da se neko sjeti da osvijetli Kastel.

-Mi smo se sjetili. Banja Luka je promijenila preko 30 gradonačelnika, odnosno predsjednika opštine i niko se nije sjetio da osvijetli Kastel. Jedan koji želi, hoće, vjeruje, ima iskrenu strast za ovim gradom je bolji od hiljade onih koji su morali ili na neki način nisu imali želju ili motivaciju da rade – zaključio je gradonačelnik.

Pored ovog magičnog osvjetljenja, svi prisutni su mogli da uživaju i u spektakularnom odnosno koncertu klasične i filmske muzike uz nastupe Maje Manojlović uz pratnju Sanje Čolić Zelić, Natalije Todorović na violini, te pijaniste Vlade Danića.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech