Subota, 27. Aprila 2024.
Čelinac Sport

Trofej iz Italije stiže u Čelinac, donosi ga Aleksandar Radujković

Aleksandar Radujković iz Čelinca prije više od decenije otišao je da igra mali fudbal u jednoj od najperspektivnijih fudbalskih zemalja na svijetu Italiju, a poslije mnogo odricanja i utakmica proteklog vikenda stigao je do trofeja u superkupu Veneta.

Radujković je bio sjajan na putu do trofeja i sa dva gola bio jedan od najboljih aktera na terenu.

– Prošle godine sam igrao u Seriji B, a ove god sam prešao u drugi klub čiji je cilj plasman u Seriju A. Poklopile su nam se ambicije i nadam se da ću uskoro zaigrati u najjačoj italijanskoj i jednoj od najjačih futsal liga u Evropi – kaže Radujković za “Moj Kotor Varoš”.

Kao i mnogi dječaci i Radujković je počeo trenirati fudbal u rodnom Čelincu, potom je otišao u Austriju gdje se preorijentisao na futsal i nijne pogriješio.

– Potpuno sam se pronašao u futsalu. Sada sam u Italiji u klubu koji ima velike ambicije za ulazak u Seriju A. Saigrači su mi futsal majstori koji su igrali Ligu šampiona. Pehar koji smo osvojili je osvojen prvi put u istoriji kluba i to pokazuje da smo na pravom putu da se plasiramo u viši rang takmičenja – ističe Radujković

Prije deset mjeseci je izgubio oca i ovaj pehar je posvetio njemu kao vječnu zahvalnost za očinsku ljubav i podršku koju mu je pružao.

– Znam da bi bio ponosan na moje igre u novom klubu – kaže Radujković.

Priznaje da je ostao prijatno iznenađen kada je uslijedio poziv iz redakcije portala “Moj Kotor Varoš”.

– Uvijek mi je drago kada se javi neko iz mog kraja, jer tu žive dobri ljudi. Pozdravljam sve moje Čelinčane i čitaoce vašeg portala – rekao je Radujković.

Aleksandar je do ove sezone nastupao za ekipu Kornedo futsal, a sada brani boje tima AS Vali.

www.mojkotorvaros.com

 

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech