Petak, 26. Aprila 2024.
Čelinac Puls Grada

ČUDO U ČELINCU, PJEŠAČKA ZONA OD ČITAVIH 33 METRA

Svijet je prepun čuda od kojih ponekad zastaje dah, pa često ne možemo povjerovati ni sopstvenim očima u ono što vidimo. Sedam svjetskih čuda je sedam veličanstvenih čovjekovih dostignuća u arhitekturi i građevinarstvu.

I ja sam danas ostao bez daha a gotovo i bez riječi kada mi je načelnik opštine pokazao izgrađenu pješačku zonu dugu čak 33 metra.

To novo čelinačko čudo je izniklo u sklopu projekta „izgradnja zamjenskog mosta na rijeci Vrbanji sa uređenjem pješačke zone na lijevoj strani obale nizvodno od mosta“ , jer takav sam zapravo dobio odgovor u okviru današnje skupštinske rasprave.

Uređena je pješačka zona, reče načelnik, u dužini od cijela 33 metra???

Prvo nisam vjerovao da sam dobro čuo, a kada sam na novi upit dobio potvrdan odgovor, pomislih da to mora da je neko čudo i zato zamolih načelnika da mi pokaže to naše novo čelinačko čudo.

Ovo naše čudo nije svjetsko i neće ga niko posjećivati jer je to samo „naše čudo“, ali će nas uvijek podsjećati na neko čudno vrijeme i još čudnije ljude koji su sebi izabrali najčudnije političke predstavnike.

I moram priznati, odavno nisam bio u većem čudu.

Jedino čega sam se poslije toga pitao je da li je ovaj narod toliko dobar ili je toliko lud, ili je ipak istina da su dobar i lud dva brata rođena.

Piše: Željko Dubravac

Čelinac, 29. novembar 2019. godina

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech