Četvrtak, 29. Februara 2024.
Auto Moto & Hi Tech Kultura & Obrazovanje

3 aplikacija koje treba da imate na svom telefonu (a sada ih verovatno nemate)

Svako od vas ima verovatno veliki broj aplikacija na mobilnom telefonu, ali tokom dana koristite tek nekoliko njih.

Pored uobičajenih kao što su aplikacije za društvene mreže, e-mail, beleške i različite vrste igrica, na mobilnom telefonu možete instalirati i nekoliko aplikacija o kojima možda niste razmišljali a koje vam mogu biti vrlo korisne.

U nastavku pogledajte koje su to aplikacije i na koji ih način možete koristiti:

#1. Aplikacija za praćenje ličnih finansija

Dobar način da povećate svest o tome na koji način upravljate vašim finansijama jeste da na dnevnom nivou pratite na koje stvari trošite vaš novac, te evidentirate prilive. Međutim, ukoliko ovo bude zahtevalo previše posla od vas, verovatno ćete brzo odustati.

Zbog toga je mobilni telefon vrlo koristan, jer je stalno uz vas i danas postoji veliki broj aplikacija koje se mogu koristiti u ove svrhe i veoma su jednostavne za korišćenje.

Sve što treba da uradite jeste da preuzmete neku od ovih aplikacija i onda svaki put kada se dogodi neki priliv, unesete da ste dobili novac i svaki put kada nešto potrošite unesete taj trošak. Ukoliko želite da idete korak dalje možete podesiti različite kategorije koje onda kasnije omogućavaju različita izveštavanja. Pomoću ovih izveštaja možete imati bolji uvid u to na koji način trošite novac, te korigovati vaše navike.

Aplikaciju koju trenutno koristim je Wallet.

Prilično je jednostavna za korišćenje, možete podesiti više računa a unos troška ili priliva možete realizovati sa Home Screena vašeg Android telefona.

#2. Aplikacija za čuvanje lozinki

Današnje tehnologije su takve da nije ideja da pamtite lozinke, već da ih beležite i da možete brzo da im pristupite kada su vam potrebne.

Bez obzira što ih možete čuvati na različite načine, mobilni telefon je verovatno najpogodniji za ovakve stvari.

Možete ih čuvatu u bilo kojoj aplikaciji za beleške, međutim smatram da je bolje koristiti specijalizovane aplikacije za čuvanje lozinki koje su danas dostupne. Dve verovatno najbolje su Lastpass i 1password.

Aplikacija koju trenutno koristim je 1password a vrlo je korisna jer pomoću nje možete kreirati nove lozinke koje se onda automatski pamte u aplikaciji, te omogućava automatsko logovanje u druge aplikacije koje pristupaju 1password-u i očitavaju pristupne podatke.

#3. Aplikacija za nešto u čemu uživate izvan posla

Svakodnevne obaveze mogu biti vrlo naporne a jedna od stvari koje može da vam pomogne da obnovite energije jeste da radite nešto što vas ispunjava i u čemu uživate a što nema veze sa poslom. Ovo mogu biti vaši hobiji ili bilo kakve stvari u kojima uživate.

Danas postoji veliki broj aplikacija za praktično bilo koju sferu vašeg interesovanja i potrebno je samo malo da se potrudite i da pronađete ono što je vama potrebno.

Gledanje filmova je nešto što ja volim da radim, tako da imam instalirane sledeće aplikacije: Imdb i Cineplexx.

https://zeljkopopovic.com

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech