Četvrtak, 20. Juna 2024.
Puls Grada

Srpske toplice: Urađeni temelji novog mosta na desnoj obali Vrbasa

Bez obzira na epidemilošku situaciju i vanredne okolnosti koje su na snazi proteklih nekoliko mjeseci, u Odjeljenju za saobraćaj i puteve zadovoljni su dosadašnjom dinamikom radova na izgradnji novog mosta u Srpskim toplicama.

Istakao je ovo načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, koji je danas obišao ovo gradilište, gdje je uspješno završeno betoniranje temeljne stope na desnoj obali Vrbasa.

  • S obzirom na vanredne okolnosti u kojima se nalazimo i bez obzira na sve uslove, jer se radilo tri metra ispod nivoa Vrbasa, izvođač radova je uradio temeljnu jamu što je kod ovakvih poslova veoma važno zbog pretpostavki za dalji nastavak radova – naglasio je Sandić.

U narednim danima počinju i pripreme za gradnju obalnog stuba, ali i kopanje temelja na drugoj obali.

  • Značajno je napomenuti da se ovdje ne radi samo most, već se gradi oko 430 metara pristupnih saobraćajnica na magistralnom putu, kao i veliki radovi na obalama Vrbasa što ovaj projekat čini još značajnijim – kazao je Sandić.

Gradnja novog mosta u Srpskim toplicama raspona 65 metara i širine 11 metara, vrijednog oko 3.5 miliona KM, počela je u februaru.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech