Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Puls Grada

Najveći događaj od Olimpijade 1984. godine: Banja Luka spremna za teniski spektakl

Banja Luka iščekuje teniski spektakl u Banjoj Luci, čiji je otvaranje zakazano za nedjelju, 16. april.

Za održavanje ovog najvećeg događaja u zemlji od Olimpijade 1984. godine, sinoć je otvoren i najveći sportski kompleks u Republici Srpskoj.

-Ponosan sam što sam Banjalučanin i građanin Republike Srpske, što je ovo Srpska Open i što pripada nama, ali i cijelom svijetu. Dokazali smo da možemo da pravimo svjetske poduhvate. Banja Luka je otišla u svijet, ali i svijet dolazi u Banju Luku – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, ovo je veličanstveni sportski kompleks, što potvrđuju i pozitivne rekacije brojnih sugrađana koji su prisustvovali otvaranju teniskih terena.

-U grad su već stigli brojni turisti, svi su dobrodošli. Ko jednom dođe, sigurno će se opet vratiti u Banju Luku. Mi smo najgostoljubiviji narod i nema sumnje da ćemo biti sjajni domaćini, da ćemo se potruditi da damo svoj makisimalni doprinos – kazao je on.

Banja Luka će u periodu održavanja ovog turnira, od 16. do 23. aprila biti svjetski, teniski centar,  jer je riječ o najvećem sportkom događaju u novijoj istoriji Banje Luke.

Ujedno, ovo je idealna prilika da za naš grad čuje cijeli svijet, te da se Banja Luka predstavi u najboljem svjetlu, ali da se ujedno promovišu sva bogatstva, kako kulturna, tako i turistička, ne samo našeg grada, nego i cijele Republike Srpske.

Naime, svi ljubitelji tenisa u periodu od 16. do 23. aprila imaće priliku da gledaju vrhunske teniski mečeve, na kojima će snage odmjeriti najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, kao i mnoga drugi poznati teniseri kao što su Andrej Rubljov, Gael Monfis, Borna Ćorić, Laslo Đere, Filip Krajinović.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech