Petak, 19. Aprila 2024.
Sport

Grad podržao trku „4Falcons“ kroz Kalendar turističkih manifestacija: O organizaciji i zabavnom sadržaju odlučuje organizator

Grad Banja Luka je kroz Kalendar turističkih manifestacija, koji je usvojen na Skupštini Grada, podržao održavanje sportske trke „4Falcons“ na tvrđavi Kastel.

Osim toga, podršku za trku koja će biti održana u subotu, 20. maja, Grad je dao i kroz ustupanje prostora tvrđave, dok je za samu organizaciju događaja, zabavne i propratne sadržaje zadužen organizator.

Naime, nakon brojnih špekulacija da Grad Banja Luka odlučuje o izboru muzičkih izvođača, koji će nastupiti u zabavnom programu nakon trke, gradonačelnik Draško Stanivuković je još jednom poručio – Grad izdvaja novac za sportski dio programa, ne za koncerte.

-Sponzorišemo isključivo trku u kojoj i sam učestvujem, u organizaciji tog dijela manifestacije Grad je partner. Grad izdvaja novac za prepreke koje koštaju, logistiku, volontere – to je najveći i izuzetno zahtjevan dio posla. Ipak, morate da znate da manifestacija prevazilazi iznos onog što daje Grad, što znači da mi sufinansiramo nekih 20 odsto ovog događaja – ponavljam, to je sportski dio. Grad nije organizator. Mene možete da pitate za sve događaje iza kojih Grad stoji 100 odsto, a to su Dan Grada i slično – kaže on.

Dodao je kako Grad daje i prostor tvrđave Kastel, ali da je zadatak organizatora da obezbijedi sav prateći program.

-Dio sredstava koje mi dajemo je usmjeren na sportsku priču. Dodatno, moram da naglasim da Skupštini izgeda nije jasno, ali sav novac u budžetu je nemoguće imenovati ponaosob za sve manifestacija. Određena budžetska stavka nosi jedno ime, a u sklopu te stavke se nalaze neke manifestacije – rekao je on.

Direktor  „4Falcons“ trke, Darko Savić naglasio je kako će grb Grada uvijek stajati na plakatima ovakvih događaja, iz više razloga.

-Koncerti poslije trke kao i sve u vezi sa organizacijom je pitanje za mene. Na svim banerima i plakatima mi stavljamo grb Grada, jer se održava na tvrđavi Kastel, u Banjoj Luci a ne u nekom drugom gradu. To je poštovanje – rekao je on.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech