Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Puls Grada Sport

Poziv sportskim organizacijama: Od danas otvorena tri javna poziva iz oblasti sporta

Odjeljenje za društvene djelatnosti obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da su od 1. juna do 1. jula 2023. godine, otvorena tri javna poziva iz oblasti sporta radi sufinansiranja programskih aktivnosti i projekata sportskih organizacija, kao i organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija „od posebnog značaja“ i „od značaja“ za grad Banju Luku za 2024. godinu, i to:

Pozivamo sportske organizacije koje, u skladu sa Pravilnikom, imaju pravo da podnesu prijave na navedene javne pozive da to i učine, jer ukoliko to ne urade neće se moći finansirati u budžetskoj 2024. godini.

-S tim u vezi, želimo informisati sportsku javnost da je Grad Banja Luka u skladu programskim dokumentima za 2022. godinu sportskim organizacima, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima, isplatio sredstva u 100% iznosu, a sve sportske organizacije koje se sufinansiraju iz Osnovnog programa su Rebalansom budžeta Grada Banja Luka za 2022. godinu dobile jedinstveno povećanje od 33,67 % u odnosu na odobrena sredstva – naveli su iz resornog odjeljenja.

Ovim želimo naglasiti da Grad Banja Luka ima volju i želju da u narednom periodu stvori što bolje uslove i ambijent, te na taj način da podstrek svim onim ljudima, koji su na bilo koji način uključeni u sistem sporta i ulažu velike napore i da imaju podršku od svoje lokalne zajednice.

Odjeljenje za društvene djelatnosti, ujedno, obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da su u skladu sa članom 166. Zakona o sportu Republike Srpske dužne da se preregistruju i usklade svoju organizaciju, rad i opšta akta sa odredbama navedenog zakona.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech