Četvrtak, 20. Juna 2024.
Sport

Memorijal Branka Štulić: Banja Luka domaćin još jednog Svjetskog kupa u raftingu

Rafting klub  „Kanjon“ i grad Banja Luka i ove godine su domaćini Svjetskog kupa – Memorijal Branka Štulić, koji će ove godine biti održan od 2. do 4. juna u R4 kategoriji.

-Devetnaest timova u muškoj i ženskoj konkurenciji odmjeriće snagu i umijeće na bukovima Vrbasa. Naš klub i rijeka Vrbas ugostiće najbolje svjetske raftere iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine – navode organizatori RK „Kanjon“.

Svi oni takmičiće se u četiri discipline.

-Odmjeriće snage u disciplinama: sprint, H2H, slalom i spust u kategoriji R4, tokom predstojećeg vikenda na takmičenju Svjetskog kupa, koji već punih dvanaest godina nosi naziv Memorijal Branka Štulić, kojeg organizujemo u čast vječnom kapitenu našeg kluba. Sprint i H2H su na programu u subotu od 9.00 do 11.00 časova na stazi Bijeli buk, slalom je na programu od 16.00 časova na stazi u kanjonu Tijesno, dok je spust na rasporedu u nedjelju od 10.00 do 12.00 časova. U nedjelju, tačno u podne, u Rafting centru Kanjon, biće upriličena Ceremonija dodjela priznanja i pehara kao i izjave za novinare — navedeno je u saopštenju organizatora.

Organizatori dodaju i to da će se u subotu 3. juna magistralnim putem Karanovac – Crna Rijeka saobraćaj odvijati jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila u periodu od 8.00 do 20.00 časova na lokalitetima Bijeli buk i kanjon Tijesno, uz kontrolu policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Organizator takmičenja je Rafting klub „Kanjon“, a kompletan program takmičenja pogledajte NA WEB SAJTU GRADA BANJA LUKA

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech