Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Puls Grada

Glavna ulica pješačka zona: Ovog vikenda budite dio „TrotoArta“

Centralna gradska ulica i ovog ljeta, tokom vikenda, biće pretvorena u pješačku zonu, u kojoj će za sugrađane, prije svega najmlađe, biti organizovane različite aktivnosti.

Već ovog vikenda, tačnije od 18.30 časova 16. juna do 5.30 časova 19. juna Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara (Banski dvor) do Ulice Marije Bursać biće zatvorena za saobraćaja zbog brojnih dešavanja, koje donosi Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

Ova praksa pretvaranja centralne gradske saobraćajnice u pješačku zonu tokom vikenda nastaviće se od 24. juna i trajaće do 28. avgusta, kada će u vremenskom periodu od 18.00 časova subotom do 5.30 časova ponedjeljkom, biti obustavljen motorni saobraćaj u cilju promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja.

Za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech