Utorak, 21. Maja 2024.
Putovanja & Zanimljivosti

Nepristojne su – 5 stvari po bontonu koje ne bi trebalo raditi

Manire svi nosimo iz kuće, uglavnom se ponašamo onako kako i naši roditelji. I to je sve u redu dok ste sami u svoja četiri zida. Ovo su 5 stvari po bontonu koje ne bi trebalo raditi!

Ukoliko idete na večeru sa svojom porodicom, sa svojom partnerkom ili na veliki događaj, važno je da znate pravila bontona za stolom.

Sigurno ste se i sami više puta uverili kako izgleda nepristojnost za stolom, a jedan TikTok video predočio je neke naše navike koje bi trebalo izbegavati kada smo u restoranu.

Marija, koja vodi nalog “Old Soul Etikuette”, ekspert je za pravilno ponašanje u javnosti, pa i za stolom. Tako je nedavno izdvojila pet grešaka koje ne bi trebalo da pravite kada jedete napolju sa grupom ljudi.

Možda su vam neke prešle i u naviku, ali prosto bi trebalo što pre da ih se otarasite.

5 stvari po bontonu koje ne bi trebalo raditi:

– Verovatno čak i ne znate da ih pravite – kaže ona.

Prvo, nemojte piti iz čaše kada neko pokušava da vam nazdravi. Za početak je nepristojno, a potom poništava poentu proslave zbog koje vam neko drži zdravicu.

Kada ste za stolom, nikada nemojte najavljivati da idete u toalet dok ustajete. Vaš posao sa toaletom je privatan i dovoljno je da kažete: “Izvinite na trenutak”.

Ako vas neko zamoli da dodate so, dodajte i so i biber. Iako su samo tražili jednu, ljubazno bi bilo da im vi dodate oboje.

I na kraju, stavljanje salvete na tanjir nakon što završite sa jelom nije po bontonu. Ovaj gest može da izgleda kao iznenadni signal drugima za stolom da požure i završe sa jelom.

Imajte na umu da niko ne želi da vidi vašu korišćenu salvetu koja možda ima mrlje od hrane dok još jedu, piše 24sedam.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech